Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. június 25. péntek
Egyéb

Keszthelyi Vivien lett az év női autóversenyzője

A szakma jeles képviselői Keszthelyi Vivient választották meg az év női autóversenyzőjének az Autósport és Formula Magazin szavazásán. A 19 éves pilóta az elismerést többek közt annak köszönheti, hogy az első Forma-3-as szezonjában két kontinensen versenyezve több rekordot is megdöntött.

A fiatal autóversenyző az év elején az FIA F3 Asian Championship Winter Seriesben vett részt, ahol kilenc versenyen szerepelt. Ezzel ő lett az első magyar női pilóta, aki eljutott a nemzetközi F3-as kategóriáig.

Keszthelyi Vivien_Az év női autóversenyzője (4)A szezont Európában folytatta, ahol az újonnan induló W Seriesben több mint száz versenyző közül választották be a világ 20 legjobb női pilótája közé. A nemzetközi sajtó által női Forma-1-ként emlegetett sorozatban Vivien szintén pontszerző helyen végzett, ezáltal pedig az első Forma-3-as szezonban gyűjtött pontok tekintetében ő lett a magyar autósport történetének legeredményesebb pilótája a kategóriában.

„Köszönöm a megtisztelő elismerést. Igazán nagy öröm számomra, hogy a kevés Forma-3-as tapasztalatom ellenére sikerült ennyi pontot szerezve, eredményesen bemutatkozni a nemzetközi formula kategóriában” – mondta Keszthelyi Vivien.

Keszthelyi Vivien_Az év női autóversenyzője (2)-min

Hozzátette: a 2020-as szezonra a lehetőségeihez képest szeretné tovább folytatni a felkészülést. „Az egyre nagyobb kihívások ellenére eredményesen szeretnék felkészülni. Minden tudásommal ezen leszek” – nyilatkozta a fiatal pilóta.

Az egyelőre még nem publikus, hogy a tehetséges versenyző melyik sorozatban folytatja a következő idényben, erről egy Magyarországon rendezett sajtótájékoztató keretein belül tesznek majd bejelentést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?