DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F2/F3

A női Verstappen-Hamiltont keresi Coulthard

Nem elég, ha a következő női versenyző elég jó a Formula-1-be: arra a tehetségre van szükség, aki képes legyőzni a sport jelenlegi legjobbjait, mondta a W Seriesben fontos szerepet vállaló David Coulthard.

A 13-szoros nagydíjgyőztes a kuratórium elnöke a női szériában, amelynek első szezonja hat fordulót követően augusztusban, Brands Hatchben ért véget. A W Series küldetése, hogy tehetséges versenyzőnőket indítson el a formulaautózás magasabb szintjein, akik legjobbai eljuthatnak a királykategóriába is. Coulthard szerint már a 2019-es mezőnyben is voltak, akik megállnák a helyüket az F1-ben.

„Nagy rivaldafényt irányítottunk a jelenlegi női tehetségekre, akik közül meglátásom szerint néhányan a Formula-1-ben vezetésre is alkalmasak. A kérdés az, hogy elég-e alkalmasnak lenni, vagy egy Lewist, egy Maxot vagy egy Charles-t keresünk? Az ő női megfelelőjüket akarjuk megtalálni, mert aki nem olyan jó, mint Lewis, Max és Charles, az nem fogja legyőzni őket” – mondta el a formula1.com-nak Coulthard.



A jelentős nyilvánosságot kapott új sorozat számára azonban nem kizárólag a Formula-1 fontos, Coulthard és társai az autósport egészében növelni szándékoznak a női jelenlétet. A skót azt is elárulta, milyen indíttatásból vált éppen ő egy női bajnokság arcává:

„Személy szerint a W Series által több nőt akarok a motorsportba bevonni. A testvérem is versenyzett, nagyon ügyes volt, de nem kapta meg a támogatást, mert a családom rám összpontosított. Ezt még mindig bánom, ezért akarok részese lenne a női tehetségek támogatásának és a nők motorsportba való bevonásának. Ha elég jók, a Formula-1-ig fognak jutni. Ha csak jók – és akkor is jók! –, akkor túraautós, sportautós és sok másféle bajnokságokba kerülhetnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: