DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Támogatnunk kell a lányokat

A W Series nevű sorozat nem biztosít megfelelő továbblépési lehetőséget a női versenyzők számára Lewis Hamilton szerint. A brit pilóta szerint többet kell tenniük a sorozatban szereplő tehetségekért.

Célul tűzte ki Lewis Hamilton, hogy segítse azokat a tehetséges lányokat, akik később az F1-ben szeretnének szerepelni.  A Magyar Nagydíj hétvégéjén a W Series volt az egyik betétprogram, a széria pedig azért jött létre, hogy lehetőséget biztosítson számukra, ám a hétszeres világbajnok szerint ennél jóval többre lenne szükség.

A brit versenyző a Hungaroringen is figyelemmel követte a sorozat eseményeit, egy alkalommal pedig találkozott is a mezőny tagjaival, amit hivatalos Instagram-oldalán is megosztott követőeivel.



„Egész évben és az elmúlt néhány esztendőben is figyelemmel kísértem a W Series bajnokságát. Azért akartam odamenni, mert szerettem volna találkozni az ottani fiatal, inspiráló nőkkel. Két edzés között néztem az eseményeket és le akartam menni oda hozzájuk. Úgy érzem, nagyszerű, hogy létezik a W Series, de a sportágunknak sokkal többet kellene tennie azért, hogy a fiatal lányok elkezdhessék ezt sportot” – idézte Hamiltont a GPFans.

A Mercedes pilótája szerint a hölgyek számára kiírt versenysorozat szereplőinek nincs igazi lehetőség a folytatásra nézve, ezért változtatniuk kell ezen a jövőben.

„Ezeknek a nőknek nincs fejlődési lehetőségük a W Seriesből. Már három éve tart, és tényleg dolgoznunk kell azon, hogy megpróbáljuk ezt megteremteni. Ha mondjuk megnyered ezt a versenyt, akkor tovább léphetsz az F2-be, kapsz ott egy helyet, vagy bármi hasonló. Határozottan sokkal többet tehetünk azért, hogy támogassuk ezeket a lányokat” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: