DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Heteken belül változhat az F1-es költségszabály

James Vowles szerint egy fontos kitétellel egészíthetik ki a költségsapkára vonatkozó szabályt: engedni kell a beruházásokat az F1-es csapatoknak.

Változtatnak az F1-es csapatok költségvetési sapkáján James Vowles szerint. A Williams csapatfőnöke úgy tudja, hogy az illetékesek megértettek egy fontos problémát: kiveszik a sapka alól az infrastrukturális beruházásokat, és engedélyezik az istállóknak azt, hogy ezeket korlátlanul megtehessék.

Az ügyben azért szólalt meg Vowles, mert ő már egy ideje hangoztatta, hogy erre szükség van, nem szabad ezzel a korlátozással leszabályozni a csapatok fejlődését az eszközeik terén, és állítólag a szabályalkotók is egyetértenek vele, sőt a legtöbb csapat is elfogadta az álláspontot.

f1-vasseur-szafnauer-vowles



Vowles szerint volt, aki könnyebben és volt, aki nehezebben ment bele, de végül megegyezés született arról, hogy a jelentősen építkezések, beruházások szabadon finanszírozhatók lesznek, már csak azért is, mert ha ezek megtörténnek, könnyebben alkalmazkodhatnak a költségsapkához.

A csapatfőnök úgy tudja, hogy már a következő napokban érkezik egy financiális felülvizsgálat, és júliusban meg is történhet a változtatás. Mint mondta, ezzel a rosszabb helyzetben lévő csapatok legalább esélyt kapnak arra, hogy egyenlőbb feltételek mellett küzdhessenek a nagyokkal, mert jelenleg hiába van költségsapka, ha rosszabb gyárakban, rosszabb technológiákkal, rosszabb szimulátorokkal dolgoznak, akkor nincs igazi esélyük. Ezeket a beruházásokat el kell végezni, hogy legalább sanszuk lehessen a kiegyenlítettebb küzdelemre. Nem kötelező persze megtenni ezeket, de aki akarja, azt nem szabad ebben korlátozni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: