DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 19. szerda

Költségsapka

Nem elég „agresszívek” a korlátozások?

Hiába a költségsapka, a szélcsatorna- és a CFD-tesztelésre vonatkozó korlátozások, így sem lehet megakadályozni a dominancia kialakulását – Russell elmélkedett kicsit.

részletek

Az F1 már nem tudja megszerezni a legjobb mérnököket?

Egy eddig ismeretlen jelenség ütötte fel a fejét az F1-ben, mely egyenes következménye a költségsapkának – véli Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója.

részletek

Hátrányba kerül a Ferrari egy olasz törvény miatt?

Január 1-jétől egy fontos változás állt be az olasz törvényekben, ami jelentősen rontja a Ferrari F1-es csapatának esélyeit is.

részletek

Érzi a problémát az F1-es költségsapkánál az FIA

Nikolas Tombazis szerint ugyan megvan az előnye, de a hátránya is egyértelmű: egyszerűen nem lehet elég gyorsab felzárkózni.

részletek

FIA: Minden F1-es csapat betartotta a szabályokat

Lezárult az FIA vizsgálata a 2022-es F1-es szezon költségvetésével kapcsolatban: minden csapat betartotta a szabályokat, nincs túllépés, nincs büntetés.

részletek

Kizárás járjon a költségvetési csalásért?

Kőkemény véleményt fogalmazott meg a Ferrari csapatfőnöke: a visszaesőket akár egy évre is el kellene tiltani a költségvetési szabályok megsértéséért.

részletek

Két-három csapat ismét átlépte az F1-es költséglimitet?

Különböző sajtóhírek arról szóltak a napokban, hogy újfent elképzelhető kihágás ezen a téren. Az FIA reagált: „tényszerűen valótlanok” az állítások.

részletek

Kikérdezi az F1-en kívül dolgozó csapattagokat az FIA

Szigorúbban igyekszik betartatni a költségsapkásra vonatkozó új direktívát az FIA: többek között egy közel százpontos kérdéssort is ki kell tölteniük.

részletek

Ferrari-újdonság, Palou–Red Bull – pénteki F1-es hírek

A padlólemezen dolgoznak az olaszok, bezárta a költségsapka kiskapuját az FIA, IndyCar-bajnok tarthat a Red Bullhoz, Bezzecchi vezet a Holland TT-n. Június 23. hírei.

részletek

Bezárt egy kiskaput a költségsapkán az FIA

Az újonnan kiadott direktíva célja, hogy az F1-es alakulatok ne nyerhessenek tudást más projekteken dolgozó szakembereiktől.

részletek

Heteken belül változhat az F1-es költségszabály

James Vowles szerint egy fontos kitétellel egészíthetik ki a költségsapkára vonatkozó szabályt: engedni kell a beruházásokat az F1-es csapatoknak.

részletek

„A csapatok egészségesebbek, mint valaha” – Brown a fejlődő F1-ről

Rég látott népszerűségi fejlődésen ment keresztül a Formula-1, az amerikai és a közel-keleti terjeszkedés mellett a költségsapka is hozzájárulhat a szurkolók bevonzásához a McLaren vezére szerint.

részletek