DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Hírösszefoglaló

Verstappen sikere, Leclerc büntetése – szombati F1-es hírek

Fantasztikus időmérőt láthattunk Monacóban, ahol a Ferrari pilótája újra szerencsétlenül járt hazai pályán. Felemás napot zárt az Aston Martin és a Red Bull is, mutatjuk a legfontosabbakat.

A nap fő eseménye a Monacói Nagydíj időmérő edzése volt, amelyet Max Verstappen nyert meg egy emlékezetes csata után. A kvalifikáció végén Esteban Ocon, Charles Leclerc, Fernando Alonso, valamint a címvédő egyaránt esélyes volt, végül utóbbi annak ellenére szerezte meg a pole-t, hogy az utolsó szektor előtt két tizedes hátrányban volt és a falat is többször érintette.



 

Az edzés után elégedettek voltak a Red Bull csapatánál, ugyanakkor nem lehettek teljesen boldogok, mivel Sergio Perez már az elején összetörte az autóját. Verstappen nyilatkozatáért ide kell kattintani, Perez szavai itt érhetők el, de ajánljuk a csapatfőnök, Christian Horner értékelését is.

Szintén fontos hír, hogy Leclerc ugyan a harmadik helyen zárt, így a körülményekhez képest elégedett lehetett volna, ám az alagútban igen rossz helyen tartotta fel gyorskörén Lando Norrist. Tettét a monacói is beismerte, így ismét nem volt szerencséje hazai pályán, mivel a stewardok végük három rajthelyes büntetést róttak ki rá. A monacói még ezelőtt nyilatkozott, ahol elmondta, bízik az esőben, amire elvileg van némi esély a futam napján.

Az első sorba Verstappen mellé Fernando Alonso került be, aki szinte már a kezében érezhette a pole-pozíciót, de végül a második hely jutott számára. A kétszeres bajnok így sem volt csalódott, kiemelte, mennyire fontos ez a rajtpozíció Monacóban.

Volt más is, aki megbecsülte a pozícióját. Esteban Ocon például Leclerc büntetése előtt még a negyedik hely tudatában nyilatkozott a sajtónak, ahol a Formula.hu munkatársa is jelen volt, de Lewis Hamilton is egészen jó kedvében volt, noha elég sokat küzdött a gumikkal.  

A csalódottak sorát erősítette viszont Carlos Sainz, valamint Lance Stroll is. A kanadainak rengeteg problémával kellett szembesülnie, a Ferrari pilótája pedig szimplán úgy gondolta, többet is kihozhattak volna a szombati napból.

Vadonatúj grafikai elem debütált az F1-es közvetítések során, amely megmutatja számunkra, hogy a pilóták mennyire mentek közel a falhoz. Ez Monacóban eleve sarkalatos pont, a részletekről itt számoltunk be olvasóinknak.

Silverstone-ban vetheti be átfogóbb fejlesztési csomagját a McLaren, amely abszolút nem a tervek szerint kezdte az idei szezont. Bár némi előrelépés már így is észrevehető a wokingiaknál, a módosításoktól még többet várnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: