DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen mindent kockáztatott a pole-ért

A holland állhat az első rajtkockában holnap Monacóban, azonban ezért nagyon meg kellett küzdenie. Úgy látja, nyugodt versenyzéssel lehet meg a győzelem.

Max Verstappen szerezte meg a rajtelsőséget Monte Carlóban, miután az utolsó szektorban két tizedes hátrányból fordított Fernando Alonsóval szemben. A regnáló világbajnok nagyon elégedett volt az első monacói pole-pozíciót követően:

„Nagyon boldog vagyok. Tudtuk, hogy elsőre nehéz lesz ezen a hétvégén mindent összerakni. Nem a legjobban kezdtük, de egyre jobban fejlődtünk, és egyre jobbak lettünk” – kezdte Verstappen a pénteki nehézségekre utalva.



„Az időmérőn mindent bele kell adnod, és mindent kockáztatnod kell, az első szektorom nem volt ideális, az első kanyar nagyon óvatos volt. Tudtam, hogy hátrányban vagyok, úgyhogy az utolsó szektorban mindent beleadtam, érintettem egy-két korlátot, de természetesen nagyon boldog vagyok az első itteni pole-ommal” – összegezte a holland az időmérős élményeit.

Megnehezítheti-e Alonso és Leclerc Verstappen dolgát vasárnap?

Verstappen csapattársa, Sergio Perez csupán az utolsó helyről indulhat holnap a Q1-es balesetét követően. A kétszeres világbajnoknak így egyedül kell megküzdenie a mögötte felsorakozó Alonso-Leclerc párossal, azonban úgy látja, ha képes lesz nyugodt maradni, akkor meglesz 2021 után az újabb siker.

„Egy tiszta rajtra van szükségünk, rövid az út az első kanyarig. Monacóban bármi megtörténhet: biztonsági autó, eső, és még sorolhatnánk. Mindig van egy kis káosz, de versenytempó kapcsán gyors autónk van, úgyhogy ez nem probléma. Nyugodtnak és tisztának kell maradnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: