Steward
Balogh Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 30. szombat

MonacóiNagydíj

66 év után először elmarad a Monacói Nagydíj

Sorra méri a csapásokat a Formula-1 idei versenynaptárára és jövőbeli terveire a koronavírus, de ez az eddigi talán legérzékenyebb: a világ egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező autóversenyét idén biztosan nem rendezik meg.

részletek

Albert herceget megfertőzte a koronavírus

Az autósport világa sem mehet el szó nélkül a Monacóból érkezett legújabb hír mellett: II. Albert monacói herceg, a Formula-1-es nagydíj védnöke elkapta a világot képletesen és szó szerint is lázban tartó koronavírust.

részletek

Újabb három futamot halasztott el az F1

Mostanáig az eredeti 2020-as Formula-1-es versenynaptár első négy állomásáról lehetett tudni, hogy nem fognak futamot rendezni a kijelölt időpontban, most pedig az FIA kénytelen volt tovább nyújtani a kényszerpihenőt.

részletek

Barcelona: Nálunk, de még Monacóban sem lesz verseny tavasszal

A Circuit de Barcelona-Catalunya első embere szerint az már gyakorlatilag tény, hogy sem az ő versenyüket, sem a Monacói Nagydíjat nem rendezik meg a tervezett időpontokban, viszont a törekvés az, hogy később ezek meg legyenek tartva.

részletek

Ricciardo: Engem Hamilton ugyanígy leszorított

Daniel Ricciardo egy három évvel ezelőtti esetre hívta fel a figyelmet, amikor Monacóban Lewis Hamilton a kanadainál jóval veszélyesebb módon szorította falnak, ám a szankció akkor elmaradt.

részletek

Hamilton: A Mercedes nem követne el ilyen hibákat, mint a Ferrari

Lewis Hamiltont nagyon meglepte a rivális istálló orbitális baklövése Charles Leclerc-rel Monacóban, az időmérő első szakaszában. Kijelentette, a Mercedes ilyen hibát soha nem vétene.

részletek

Briatore: Sosem bakiznék úgy, mint a Ferrari

A nemzeti csapat monacói mellényúlása az olasz sajtóhoz hasonlóan az egykori csapatfőnököt is felbőszítette. Nem csupán ő, de még a fia sem szúrta volna el így az időmérőt, fogalmazott.

részletek

Tudtán kívül szúrt ki Hamilton Bottasszal

Egy érdekes apró, de annál jelentősebb részlet derült ki a Mercedes elemző videójából a Monacói Nagydíjról: Lewis Hamilton megütött egy kerékpisztolyt, közvetve ezért lett végül csapattársa csak negyedik.

részletek

A Ferrari nyilvánosan kért elnézést Leclerc-től

A Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri nyilvánosan kért elnézést Charles Leclerc-től azokért a hibákért, amelyek a fiatal pilóta hazai versenyén történtekhez vezettek.

részletek

Kubica: Monacóban bizonyítottam

A lengyel F1-es pilótáról többen úgy tartották, hogy az utcai pályán egyetlen kört sem tud majd hiba nélkül teljesíteni, ám ő úgy érzi, teljesítményével minden kétkedőt elhallgattatott.

részletek

Brundle szerint Hamilton mestermunkát végzett

A Sky Sports F1-es szakértője, Martin Brundle szerint Lewis Hamilton kicsit túlzásba vitte a panaszkodást Monacóban, de tökéletesen oldotta meg a nehéz feladatát.

részletek

Alfa: Ezt szombaton cs*sztük el

Bár rendkívül biztatóan indult az Alfa Romeo hétvégéje, végül azonban csúfos kudarcba fulladt. A szabadedzéseken kifejezetten jó tempóval jelentkeztek Raikkönenék, végül üres kézzel távoztak.

részletek
Olvastad már?