DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Egyszerűen minden rosszul alakult – Stroll

Míg csapattársa csak kevéssel maradt le a pole-pozícióról, addig Lance Stroll számára abszolút nem sikerült jól az időmérő edzés Monte-Carlóban. A kanadai nem érti a történteket, a futam miatt pedig kifejezetten aggódik.

Őrületes időmérő edzés végén Fernando Alonso majdnem megkaparintotta a rajtelsőséget, de végül kénytelen volt megelégednie a második pozícióval, mivel Max Verstappen jobb volt nála az utolsó szektorban. A spanyol végül igyekezett kiemelni a pozitívumokat a kvalifikációt követően, az Aston Martin másik versenyzője azonban közel sem tudott ennyire jókedvűen viselkedni a sajtó munkatársai előtt Monacóban, ahol a Formula.hu újságírója is jelen volt.

Lance Stroll számára elég szenvedős módon alakult az időmérő edzés, majd a 14. helyen zárt, amit csalódottan vett tudomásul. „Egyszerűen minden rosszul alakult. Nem készítettük elő megfelelően a gumikat, aztán mérlegelésre is hívtak minket. Egy csomó dolog rosszul ment. Ezek után a 18-as kanyart is elvétettem, ott fél másodpercet vesztettem. Egyszerűen minden rosszul ment” – mesélte csalódottan Stroll.



Ahogyan a versenyző is megemlítette, az időmérő közben kihívták mérlegelésre, amit viszont figyelmen kívül hagyott, így vizsgálat alá került. „Szimplán elnéztük a dolgokat, nem történt semmi komoly” – utalt vissza az esetre, majd folytatta értékelését.

„A potenciál megvolt, a Q1-ben a harmadik helyen álltunk, jól éreztem magam az autóban, de a Q2-ben minden lejtmenetbe került, szóval nem tudom, mi történt. Vasárnap nehéz dolgunk lesz itt. Talán egy hosszú etappal próbálkozunk majd, de lehet, korán kiállunk a bokszba. Vagy az egyik, vagy pedig a másik. Majd meglátjuk. Remélhetőleg egy kis eső is megkeveri a dolgokat, de majd kiderült, mit tehetünk” – próbálta latolgatni az esélyeiket a futammal kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: