DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso megbecsüli az első sort Monacóban

Bár nagyon vágyik már egy pole-pozícióra, Fernando Alonso így sem volt csalódott a Monacói Nagydíj kvalifikációja után. Az Aston Martin pilótája szerint sokat érhet még a második rajthely.

2012-ben Németországban szerezte meg karrierje eddigi utolsó rajtelsőségét Fernando Alonso, aki szombaton Monacóban nagyon közel került ahhoz, hogy ismét pole-pozíciót ünnepelhessen 11 esztendőt követően.

A kétszeres világbajnok kiváló kört rakott össze, ám az utolsó szektorban még így is jóval erősebb volt nála Max Verstappen, ezért muszáj volt megelégednie a második rajthellyel. Alonso szerint ez is sokat számít ezen a helyszínen, így mosolygósan nyilatkozott erről.



„Jól érzetem magam. Nyilvánvalóan a pole-pozíció sokat jelent Monacóban, de ma Max egy kicsit gyorsabb volt nálunk ami nagy kár. Úgy gondolom azonban, hogy az első sor a rajtrácson itt számunkra elég nagy dolognak számít. Sajnos az utolsó szektor tűnt a leggyengébb pontunknak ezen a pályán” – mondta el Alonso közvetlenül az időmérő edzés után.

A spanyol pilótával a legendás Loic Duval készítette az interjút, aki a vasárnapi esélyekről is kifaggatta az Aston Martin versenyzőjét. Alonso főként a rajtot, valamint az időjárást emelte ki mondandójában.  

„Meglátjuk, hogy holnap mit tudunk tenni a stratégia szempontjából, főleg, ha rosszabbra fordul az időjárás. Figyelnünk kell az előrejelzéseket, a rajtnál pedig jónak kell lennünk, mivel nagyon rövid az út az első kanyarig” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: