DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton sokat küzdött a gumikkal

Élvezte a vezetést, de nem tudta igazán működésre bírni az abroncsokat, így az egyes szakaszokból is nehézkessé vált a továbbjutás Lewis Hamilton számára. A brit ettől függetlenül jó kedvében volt az időmérő után.

A hatodik pozíciót csípte el Lewis Hamilton a Monacoi Nagydíj időmérőjén. A kvalifikáció jelentős részében úgy tűnt fordult a kocka, hiszen a jelentősen átszabott Mercedesben a hétszeres világbajnok jobban érezte magát a szabadedzések során, mint csapattársa. Ennek ellenére az időmérő első és második szakaszában is a fiatalabbik brit pilóta, George Russell tűnt jobbnak, a Q3-ban viszont Hamilton zárt előrébb, Russell a nyolcadik lett. A rutinos versenyző elárulta, eddig imádta ezt a hétvégét, mivel a Mercedes fejlesztései jónak tűnnek, ám ezúttal sem ment minden tökéletesen.

„Csodálatos hétvége volt, minden másodpercét imádtam a pályán. Jobban, mint valaha! Nem élveztem ennyire 2007, 2008, esetleg az F3-as idők óta. Nagyon jó változtatásokat hajtottunk végre. Jó hangulatban érkeztem ide a hétvégére, nagyon felfrissült módon, a kihívásokat pedig imádtam, amit az autóban ülve éreztem. Örülök, hogy nem törtem el az új alkatrészeket, ezek a változtatások megerősítettek abban az érzésben, hogy jó irányba haladunk” – utalt többek között a harmadik szabadedzésen történt balesetére, amelynek végül nem lett komolyabb következménye.



„Nem hiszem, hogy Barcelonáig teljes egészében kiismerjük majd az új oldaldobozokat, ott jobban látjuk, ha tényleg életre kelt az autó” –mesélt a Sky Sportsnak a Mercedes leglátványosabb módosításáról.

Hamilton kitért a kvalifikáción elért eredményére is, ami véleménye szerint jobb is lehetett volna, amennyiben jobban bánnak az abroncsokkal, illetőleg abban az esetben, ha jobban hallgat a csapatára. Elmondása szerint hozott egy olyan döntést, ami nem sült el túl jól.

„Az autót alapvetően igazán kezesnek éreztem. A gumik bekapcsolása viszont nehéz ügy volt. Hoztam egy olyan döntést mindenki véleménye ellenére, ami megnehezítette a dolgomat, de ennél gyorsabban nem tudott menni az autónk, talán egy tizeddel lehettünk volna jobbak” – zárta le Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: