DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő
F1

Hamilton sokat küzdött a gumikkal

Élvezte a vezetést, de nem tudta igazán működésre bírni az abroncsokat, így az egyes szakaszokból is nehézkessé vált a továbbjutás Lewis Hamilton számára. A brit ettől függetlenül jó kedvében volt az időmérő után.

A hatodik pozíciót csípte el Lewis Hamilton a Monacoi Nagydíj időmérőjén. A kvalifikáció jelentős részében úgy tűnt fordult a kocka, hiszen a jelentősen átszabott Mercedesben a hétszeres világbajnok jobban érezte magát a szabadedzések során, mint csapattársa. Ennek ellenére az időmérő első és második szakaszában is a fiatalabbik brit pilóta, George Russell tűnt jobbnak, a Q3-ban viszont Hamilton zárt előrébb, Russell a nyolcadik lett. A rutinos versenyző elárulta, eddig imádta ezt a hétvégét, mivel a Mercedes fejlesztései jónak tűnnek, ám ezúttal sem ment minden tökéletesen.

„Csodálatos hétvége volt, minden másodpercét imádtam a pályán. Jobban, mint valaha! Nem élveztem ennyire 2007, 2008, esetleg az F3-as idők óta. Nagyon jó változtatásokat hajtottunk végre. Jó hangulatban érkeztem ide a hétvégére, nagyon felfrissült módon, a kihívásokat pedig imádtam, amit az autóban ülve éreztem. Örülök, hogy nem törtem el az új alkatrészeket, ezek a változtatások megerősítettek abban az érzésben, hogy jó irányba haladunk” – utalt többek között a harmadik szabadedzésen történt balesetére, amelynek végül nem lett komolyabb következménye.„Nem hiszem, hogy Barcelonáig teljes egészében kiismerjük majd az új oldaldobozokat, ott jobban látjuk, ha tényleg életre kelt az autó” –mesélt a Sky Sportsnak a Mercedes leglátványosabb módosításáról.

Hamilton kitért a kvalifikáción elért eredményére is, ami véleménye szerint jobb is lehetett volna, amennyiben jobban bánnak az abroncsokkal, illetőleg abban az esetben, ha jobban hallgat a csapatára. Elmondása szerint hozott egy olyan döntést, ami nem sült el túl jól.

„Az autót alapvetően igazán kezesnek éreztem. A gumik bekapcsolása viszont nehéz ügy volt. Hoztam egy olyan döntést mindenki véleménye ellenére, ami megnehezítette a dolgomat, de ennél gyorsabban nem tudott menni az autónk, talán egy tizeddel lehettünk volna jobbak” – zárta le Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: