DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz csalódott az ötödik hellyel

A Ferrari pilótája letörten nyilatkozott szombaton, ugyanis eddig a hétvégén sokkal jobb teljesítményre volt képes, és így a futamának is annyi lehet.

Carlos Sainz az ötödik helyen zárta az időmérőt Monacóban, annak ellenére, hogy az egyik nagy ellenfél, Sergio Perez, már a Q1-ben kiesett ütközése miatt. A spanyolt a Max Verstappen-Fernando Alonso-Charles Leclerc trió mellett nagy meglepetésre Esteban Ocon is megelőzte.

A 28 éves versenyző Ferrarija nem működött mindig úgy, ahogyan azt ő szerette volna: „Szoros volt. Egy kicsit stresszes időmérő volt, de – őszintén szólva – az autó tempója megvolt, csak egy kissé nem volt egyenletes. Bizonyos gumiszetteken volt tapadásom, másokon jobban küzdöttem.”



„Amikor számított, akkor a tapadás és az önbizalom megvolt a Q3-ban, jó első kört mentem, de a második próbálkozásra túl korán mentünk ki, és három autó is volt előttem, ami megzavart egy kicsit, és elrontotta a köröm” – mondta Sainz az időmérő utolsó szakaszáról a Formula.hu jelenlétében, hozzátéve, hogy meg kell nézniük, hogyan lehetett volna jobb számukra a végjáték.

„Szerintem a top 3 meglehetett volna ma azzal a tempóval, amivel egész hétvégén mentünk. Az önbizalom megvolt végig, még a tegnapi kis ütközés után is” – magyarázta a spanyol, aki az eddigi teljesítmény miatt lehet igazán csalódott az ötödik hellyel.

Pódiumra állhat-e ismét Monte Carlóban Sainz?

A futam kapcsán Sainz optimista: „Szerintem esélyünk van a dobogóra, ha jó versenyt teljesítünk, ugyanakkor hosszú lesz. Nem végeztünk jó munkát szombaton, valószínűleg ennek az árát fizetjük majd vasárnap, mert túlságosan hátul vagyunk.”

„Nem vagyok elégedett a mai nappal, előrébbről kellene indulnunk egy jó, egy kevésbé megzavart, vagy egy tiszta körrel, de ez van” – értékelt Sainz az esélyekről. A csapattárs Leclerc az esőben bizakodott az időmérőt követően, azonban a spanyol nem feltétlen osztotta a véleményét, mert az előrejelzések nem erre utalnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: