DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bízik a holnapi esőben Leclerc

Lemaradt az első sorról Charles Leclerc a Monacói Nagydíj időmérőjén, a Ferrari pilótája azonban bízik a futamra ígért esőben, bármit lehetségesnek tart holnap.

Végig jó tempót mutatott Charles Leclerc a monacói időmérőn, az őrületes végjátékban aztán nem tudott beleszólni Fernando Alonso és Max Verstappen pole-pozícióért zajló csatájába, így a harmadik helyről rajtolhat majd holnap hazai futamán.

„Nem vagyok elégedett a harmadik hellyel. Viszont ha megnézzük, hol állunk jelenleg az autóval, elég nehézkesen alakult nekem eddig a hétvége, sokat küszködtem a többiekhez képest, főleg a bukkanókon. Az időmérőn aztán életre kelt az autó, jobban összhangban éreztem magam vele, és sikerült összehoznunk egy harmadik pozíciót. Elég közel voltam a pole-hoz, összességében boldog vagyok, viszont természetesen az első hely lett volna a cél” – nyilatkozta a Ferrari pilótája a kvalifikáció után.



Leclerc tavaly az első helyről várhatta a rajtot Monte-Carlóban, az esős körülmények okozta kavarodása közepette azonban lecsúszott a dobogóról, míg a harmadik helyről rajtoló Sergio Perez megnyerte a versenyt. Idén is hasonló időt mondanak holnapra, így bizakodhat a helyiek üdvöskéje.

„Kicsit több szerencsére lesz szükségem, mint az elmúlt években. Tegnap úgy tűnt, akár egy kis esőre is számíthatunk holnap, és ha valóban ez a helyzet, akkor bármi lehetséges. Akármi is lesz, én küzdeni fogok és meglátjuk, hol végzünk a futamon” – zárta a monacói, aki még nem nyugodhat meg teljesen, mivel a versenybírók vizsgálják Lando Norris feltartásáért. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: