DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Hírösszefoglaló

Ricciardo nem jön, Hamilton távozzon – szombati F1-es hírek

De Vries sárga lapja, új irányt vevő Mercedes, Miamiban is pozitívumot kereső Norris, a felügyelőkre fújó MotoGP-sek: egy helyen a nap fő hírei.

Az elmúlt napok egyik fő témája volt, hogy egyes pletykák szerint Daniel Ricciardo válthatja le az AlphaTaurinál az alulteljesítő Nyck de Vriest. Nos, Helmut Marko mindent tisztázott: a holland valóban „sárga lapot” kapott, de ha el is küldik egyszer, nem az ausztrál fogja váltani – bővebben itt.

f1-devries-marko-redbull_1



De ha már AlphaTauri: a faenzai csapat újabb fejlesztéssel érkezik majd Imolába – részletek itt olvashatók.

Maradva még a Red Bull háza táján: David Coulthard szerint a vb-éllovas Max Verstappen egy gép, Alejandro Agag, a Formula-E alapítója pedig arról beszélt, hogy a bikák dominanciája nem tesz jót az F1-nek.

Coulthard egyébként arról is beszélt, hogy Lewis Hamilton szerinte meg fogja mutatni George Russellnek, miért nyert hét vb-címet, amint a Mercedes erős lesz. Márpedig a Mercedes abban bízik, hogy már az imolai fejlesztéssel megteszik az első lépést ebbe az irányba – erről itt beszélt Andrew Shovlin. Viszont Eddie Jordan szerint Hamiltonnak „el kellene tűnnie” a Mercedestől.

f1-hamilton-mercedes_1

„Ami nem öl meg, az megerősít” – avagy megtalálta az egyetlen pozitívumot a Miami Nagydíjban Lando Norris.

Miről beszélgetett Elon Musk és Christian Horner? Ide kattintva mutatjuk! Azt pedig Nico Rosberg mondta el, hogy szerinte miért nincsenek női F1-es versenyzők.

Kitekintve az egyéb autó-motorsportokra: a hétvége legfontosabb eseménye a motoros Francia Nagydíj, amelynek a sprintjét Jorge Martin nyerte, amely után azonban már megint a felügyelők és a következetlen büntetéseik kerültek a középpontba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: