DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton tűnjön el a Mercedestől – Jordan

Nem sok értelme van annak, ha ismét hosszabbít a német márkával a hétszeres világbajnok Eddie Jordan szerint. Az egykori csapatfőnök úgy látja, Lewis Hamiltonnak új kihívást kellene találnia.

Lewis Hamilton 2013-ban motiváltan érkezett meg a Mercedeshez, amikor a visszavonuló Michael Schumachert váltotta a csapatnál. Már az első évében futamgyőzelmet ünnepelhetett velük, 2014-től kezdve pedig egy hihetetlen sikersorozat vette kezdetét, amelyben a 2008-ban szerzett világbajnoki címe mellé még további hatot szerzett, ezzel utolérve a német legendát a vonatkozó ranglistán.

A 2022-ben életbelépő aerodinamikai szabályok azonban nem kedveztek a Mercedesnek, jelentős időbe telt, mire ismét versenyképesek lettek, Hamilton pedig karrierje során először zárt úgy egy szezont, hogy nem nyert futamot. A győzelem nélküli időszak egyelőre tovább folytatódott a brit pilóta számára, hiszen az idei évet sem kezdték meg túl erősen, így a sajtóban ismét több helyen felmerült, hogy szerződése lejártával elhagyhatja a sportágat.



Hamilton ezt többször is igyekezett megcáfolni és állítja, továbbra is elkötelezett a Mercedes mellett, van azonban valaki, aki ezt rossz döntésnek tartja. A korábbi csapatvezető, Eddie Jordan szerint a hétszeres bajnoknak egy új környezetre lenne szüksége ahhoz, hogy újra sikeres legyen, ahogyan annak idején a McLarent is elhagyta jelenlegi alakulata kedvéért.

„Az egyetlen aggodalmam az, hogy Lewisnak most már valami más kihívást kellene találnia. Ki kellene mozdulnia onnan. Tovább kell lépnie, ahogyan azt tette, amikor a McLarennél volt. Tűnj el a Mercedestől, Lewis. Itt az ideje, hogy máshol találd fel magad újra!” – jelentette ki egyértelműen Jordan a Formula For Success podcastben.

Az egykori Jordan istálló tulajdonosának annak idején nagy szerepe volt abban, hogy Hamilton a Mercedeshez igazoljon, most azonban úgy gondolja, eljött a váltás ideje. A jelenleg szakértőként tevékenykedő Eddie Jordan egyébként nem először nyilatkozik ebben a témában, márciusban például egyértelművé tette, hogy a Ferrari lenne a legjobb választás jelenleg a tapasztalt versenyző számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: