DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hamilton jobb helyen lenne a Ferrarinál?

Eddie Jordan, aki komoly szerepet játszott Hamilton Mercedeshez igazolásában, úgy véli, a hétszeres világbajnoknak el kellene hagynia csapatát.

Az egykori F1-es csapatfőnök, jelenleg szakértőként tevékenykedő Eddie Jordan mostanában meglehetősen sok témában megnyilatkozik, legutóbb egy interjúban arról beszélt, hogy érdemes lenne-e Lewis Hamiltonnak elhagynia a Mercedest a csapat gyengélkedéseinek közepette. Az ír legenda meglehetősen határozott véleményt fogalmazott meg: „Az F1-nek szüksége van Lewis Hamiltonra a Ferrariban, a Ferrarinak pedig Lewis Hamiltonra van szüksége.”

„Hamiltonnak érdemes lenne egy másik olyan csapatot keresnie, mellyel bajnokságot lehet nyerni, csakhogy kinek a helyére kerülhetne?” – folytatta Jordan, aki kitért az AlphaTaurira is. „A Red Bull nem cserélné le Perezt Hamiltonra, mert azt szeretnék, ha saját csapatukból érkező versenyző próbálni meg a csúcsra érni, ahogy Max Verstappen tette.”

hamilton-launch



Ami a többi lehetőséget illeti, azok közül Jordan szerint a Ferrari a legjobb lehetőség: „Hamilton a McLaren növendéke, de a jelenlegi helyzetben aligha menne vissza oda. Egyedül a Ferrarinál tudom őt elképzelni, vagy a Mercedesnél, de jelenleg nincs új szerződése, és Toto Wolff azt mondta, hogy Hamilton helyében elgondolkodna a váltáson. Nem vagyok annyira a dolgok sűrűjében, mint voltam, nem tudom, Wolff mit gondol, de elhiszem neki, amikor azt mondja, hogy szeretné, ha Hamilton maradna. De a Mercedes nem elég jó Hamiltonnak.”

Az egykori csapatvezető azt is elmondta, szerinte kinek kellene Hamilton helyére ülnie – ami azt a kérdést is megoldaná, hogyan lenne neki hely a Ferrarinál… „Charles Leclerc nagyon is illene a Mercedesbe és remek lenne egy csatát látni közte és Russell között. Égben kötött házasság lenne” – mondta Jordan, majd így zárta gondolatmenetét:

leclerc-ferrari-bahrein-szombat

„Biztos vagyok benne, hogy az F1-ben mindenkinek tetszene a helycsere Hamilton és Leclerc között, ínycsiklandozó gondolat ez. Persze ez csak egy gondolat a részemről, lehet, hogy maradni akar a Mercedesnél, hiszen velük lett hétszeres világbajnok. De minden nagy versenyző számára vonzó lehetőség a Ferrari, és szerintem itt kellene kikötnie Hamiltonnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: