DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Norris: Ami nem öl meg, az megerősít

Ezzel a gondolattal tudta némileg pozitívan szemlélni a szenvedős F1-es Miami Nagydíjat a McLaren pilótája, aki reméli, legalább tanulni tudtak a hétvégéből.

Bár néhány helyszínen reményteljesebb formát mutatott a McLaren, a múlt hétvégi Miami Nagydíjon ismét pocsékul szerepelt a wokingi istálló: a tempó tekintetében a leglassabbak között voltak, s végül csupán a 17. és 19. helyeken ért célba a különböző problémákkal is sújtott Lando Norris, Oscar Piastri duója.

f1-norris-miami



Norris a McLaren Miami utáni videójában el is mondta, hogy sok tényezőnek volt betudható a látványos szenvedés – amelyben azonban így is igyekezett megtalálni az egyetlen pozitívumot:

„Rendkívül kemény hétvége volt ez számunkra, számos okból kifolyólag egyszerűen szenvedtünk az autóval: a körülmények, a pálya nyomvonala, egyszerűen minden nehéz volt. Még rosszabb volt olyan tekintetben, hogy megmutatta az autónk gyengeségeit, mint amit szerettünk volna.”

„Azt hiszem, ez bizonyos szempontból jó, hiszen még többet tanulhatott a csapat, de persze kemény is, mert a tempónk miatt nehéz volt a többiek ellen versenyezni. Szóval nehéz, de azért jó móka volt a hétvége, Miami nagyszerű volt, és már várom, hogy jövőre visszatérhessünk ide. Ami nem öl meg, az megerősít minket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: