DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Marko lezárta a kérdést: „Ricciardo nem téma”

De Vries még csak „sárga lapot” kapott tőlük, pirosat nem – de ha mégis lecseréléséig fajulna a dolog, akkor sem az ausztrál kapna lehetőséget az AlphaTaurinál.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Daniel Ricciardo nemrég üléspróbán járt az AlphaTaurinál, amely felerősítette azokat a pletykákat, miszerint Nyck de Vries ülése máris inog a Red Bull második számú csapatánál.

Azóta más lapok már arról írnak, hogy az üléspróbára nem emiatt került sor, és különben sem az energiaitalosokhoz harmadik és tartalékversenyzőként visszatérő ausztrál lenne az elsődleges opció az újoncként gyengén kezdő holland helyére, ha esetleg leváltanák őt.

f1-devries-marko-redbull



Most megszólalt a Red Bull pilótaügyeiben talán legkompetensebb ember, Helmut Marko, aki az F1-Insidernek nyilatkozva annyit elismert, hogy De Vries teljesítményével valóban nem elégedettek, de egyelőre nem merült fel az elküldése:

„Semmi sem fog történni a következő három versenyen. Beszéltünk De Vriesszel, és egyetért velünk: javulnia kell. A lemaradás a csapattárs Yuki Tsunodához képest, aki eközben remek munkát végez, túl nagy. Hogy focis hasonlattal éljek: Nyck kapott egy sárga lapot, de pirosat még nem. Ha javul, nem lesz téma a versenyzőcsere.”

Marko azt is kijelentette, hogy ha mégis erre kerülne sor, akkor sem Ricciardo a jelöltjük az AlphaTauri ülésére: „Ha a legrosszabbul alakulnak a dolgok, a fiatal tehetségeinkhez nyúlunk vissza. Főleg Liam Lawsonról és Ayumu Iwasáról van szó. Ricciardo nem téma.”

f1-ricciardo-redbull-miami-2

Az F1-Insider egyébként Mick Schumacher nevét is bedobta a kalapba, de a Red Bull tanácsadója a német kapcsán határozottan kijelentette, hogy ő a Mercedes kötelékeibe tartozik, így nem rendelkeznek felőle.

A portál amúgy ezen a ponton azt is elhintette Schumacher kapcsán, hogy a Williamsnél viszont akár adódhat esélye: az F1-Insider arról ír, hogy a grove-i istálló sem túlságosan elégedett Logan Sargeant eddigi produkciójával, és az őket hajtáslánccal ellátó Mercedest irányító Toto Wolff megpróbálhatja meggyőzni James Vowles csapatvezetőt, hogy alkalmazzák az amerikai helyén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: