DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Ricciardo nem jelölt De Vries helyére

Bár egy üléspróba olajat öntött a tűzre, az ausztrálhoz közeli források szerint nem azért került rá sor, mert esélyes lenne a holland leváltására.

Mint arról mi is beszámoltunk a minap, a híresztelések szerint Helmut Markóék nem túlságosan elégedettek az AlphaTaurinál idén debütáló Nyck de Vries első öt futamon nyújtott teljesítményével. A pletykák pedig azt is hozzátették, hogy Daniel Ricciardo nemrég Faenzában járt üléspróbán – ez pedig felerősítette azokat a találgatásokat, hogy a jelenleg a Red Bull és az AlphaTauri harmadik és tartalékpilótájaként tevékenykedő ausztrál akár idény közben is leválthatja az alulteljesítő hollandot, ha De Vries produkciója nem javul záros határidőn belül.

Nos, az ESPN forrásai némileg másról számoltak be. Ricciardóhoz közeli forrásokra hivatkozva arról ír a lap, hogy az ausztrál a héten egyáltalán nem járt Faenzában, ugyanis egy esküvőn volt jelenése: Scotty James ausztrál snowboardos és Chloe Stroll (aki az Astont erősítő Lance testvére) lagziján vett részt a többszörös nagydíjgyőztes.

f1-ricciardo-redbull-miami



Ricciardo ugyanakkor valóban járt üléspróbán az AlphaTaurinál, de még a múlt hétvégi Miami Nagydíj előtt, azon ugyanis a másik tartalékos, Liam Lawson nem tudott jelen lenni. Az üléspróbára épp azért került sor titokban és zárt ajtók mögött, hogy megelőzzék az olyan pletykákat, amelyek a minap szárnyra keltek.

Az ESPN azt is hozzáteszi, hogy bár a Red Bull és Marko valóban frusztrált De Vries eddig várakozáson aluli teljesítménye miatt, Ricciardo akkor sem lenne jelölt a lecserélésre (amely azért a Red Bull második csapatának múltját ismerve nem lenne példa nélküli), ezzel kapcsolatos megbeszélésekre egyáltalán nem került sor.

Ezzel egyébként összhangban vannak a Formula.hu és a Formula Podcast értesülései is: mint arról Mészáros Sándor utazó riporterünk is írt a Formula Podcast Facebook-csoportban, ő is úgy hallotta Miamiban, hogy egy potenciális cserénél sem Ricciardo lenne az elsődleges jelölt De Vries helyére. Az ESPN hozzáteszi, hogy a már említett Lawson lehetne a befutó ebben az esetben – de persze egyelőre az is csak találgatás, hogy mennyire inog az ülés a holland pilóta alatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: