DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Ricciardo üléspróbán járt, De Vries ultimátumot kap?

Sajtóhírek szerint Dr. Helmut Marko a következő egy-két futamon látható fejlődést vár a hollandtól, különben meginoghat a helye az AlphaTaurinál.

Pocsékul kezdte a szezont Nyck de Vries, a nagy reményekkel várt holland újonc egyelőre nagyon simán kap ki korábban nem túl nagyra tartott (bár idénre kétségtelenül fejlődő) csapattársátóll Yuki Tsunodától, aki a pontszerző helyen környékén mozog az AlphaTaurival, járt már Q3-ban is, míg De Vries tempóból sincs itt, ráadásul rendszeresek az autótörései is.

Franz Tost csapatfőnök azt mondta, hogy ez még a türelmi időszak, az első versenyeken hibáznak a fiatalok, amíg keresik a határokat, hibák nélkül nem tudják azt megtalálni, és annak idején még Sebastian Vettel is rendszeresen törte meg az autót, ez a tanulási folyamat része.

f1-ricciardo-redbull_1



Egyes sajtóértesülések szerint viszont a nyomás most már ott van rajta: Dr. Helmut Marko, a Red Bull fiataljaiért felelős vezető Barcelonáig kiemelten figyeli majd a holland teljesítményét, ami a jövőjére is hatással lehet. Eddig felforgatott hétvégék, szezonkezdet, sprintformátum, miegymás felhozható érvként De Vries gondjaira, most viszont három olyan helyszín következik, amelyet a holland jól ismer: Imola, Monaco és Barcelona, ráadásul az AlphaTauri jelentősebb fejlesztést hoz az autójára már a következő hétvégén. Marko éppen ezért Barcelonában fog húzni egy vonalat, és meglátja, hogy valóban érzékelhető a fejlődés és az előrelépés De Vriesnél.

 

Ricciardo üléspróbán járt

Közben Daniel Ricciardo üléspróbán járt Faenzában az AlphaTaurinál, egyes pletykák szerint pedig ez is növeli a De Vriesre nehezedő nyomást. Túl nagy jelentőséget azért még ne tulajdonítsunk a dolognak, hiszen Ricciardo hivatalosan a Red Bull és a Tauri tartalékpilótája is idén, így az üléspróba szükséges procedúra, nincs benne semmi különleges.

Ezzel együtt az ausztrál Silverstone-ban vezetni fogja a Red Bullt a gumiteszten, és kinyilvánította, hogy szeretne visszatérni a mezőnybe, amihez akár az is egy jó felkészítő fázis lenne, ha versenyezhetne az AlphaTaurinál. A realitás nem ezt mutatja jelenleg, de tény, hogy De Vries a türelmi időszak alatt nem volt eddig meggyőző, most viszont már el kell kezdenie megmutatni a benne rejlő potenciált, amit más sorozatokban, vagy éppen tavaly Monzában mutatott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: