DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Erről beszélgetett Elon Musk és Christian Horner

A Miami Nagydíjon rengeteg ismert ember feltűnt a paddockban, köztük Elon Musk, a világ egyik leggazdagabb üzletembere is, aki jót beszélgetett a Red Bull csapafőnökével. Horner elárulta, mi volt a téma.

Hatalmas felhajtás övezte a Miamiban zajló F1-es versenyhétvégét, így akárcsak az első alkalommal, úgy idén is kifejezetten sok híresség megfordult a helyszínen. A Hard Rock Stadium körül kialakított pálya jelentős publicitást kapott, ezáltal nem csoda, hogy ismert zenészek, színészek, sportolók, vagy üzletemberek jelentek meg a paddockban, illetőleg a rajtrácson, ám Elon Musk jelenléte még így is különlegesnek számított.

Az 51 éves mérnök és üzletember nevéhez köthető többek között a Tesla, a SpaceX, a Neuralink, de tavaly óta már a Twitter nevű közösségi platform is, miután felvásárolta azt. Miamiban Musk a Red Bull bokszában is feltűnt, így Christian Hornerrel is volt szerencséje beszélgetni, akit a Financial Times faggatott ki ezzel kapcsolatban.



„Nos, nagyszerű volt látni, hogy eljött egy F1-es futamra, aztán újra érdeklődni kezdett a belső égésű motorok iránt” – mondta nevetve az osztrák istálló csapatfőnöke. „Azt hiszem, nagyon lenyűgözte a technológia. Nyilvánvalóan egy hihetetlenül okos fickó, mindent tudni akart az akkumulátorról, az autó teljesítményéről, meg a többiről. Ezt követően bedobta, hogy az egyik elektromos autójával akar versenyezni ellenünk, de rájött, hogy csak a verseny felét tudják teljesíteni” – tette hozzá.

Egy új befektető jól jönne

Musk mellett többek között Jeff Bezos, az Amazon főnöke is feltűnt a McLaren bokszában, ők ketten pedig azon kevesek közé tartoznak, akik adott esetben akár a sportágba való befektetésre is nyugodtan pályázhatnának a vagyonuk alapján. Bár ez jelenleg nem szerepel a tervekben, Horner kifejtette, hogy a Tesla, a SpaceX és a Twitter főnöke milyen kapcsolatban áll a sportággal. Úgy véli, a jövőben csak előnyös lenne a sportág számára, ha valamilyen módon befektetnének.

„Ezúttal Larry Ellisont kísérte el az Oracle-től, amely a névadó szponzorunk. Mindig nagyszerű dolog ilyen emberekkel találkozni, hiszen mélyen benne vannak a technológiában és nagyon előremutató módon gondolkodnak. A Formula-1-ben 2026-ban egy nagy szabályváltozás következik be, ahol az akkumulátorok egyre fontosabbá válnak, így nyilvánvalóan nagyszerű lenne ilyen tehetségeket bevonzani, hogy jöjjenek és fektessenek be az F1-be” – mondta el a lap munkatársának Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: