DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Hírösszefoglaló

Csere a Mercedesnél, Steiner a jövőről beszélt – pénteki hírek

James Allison és Mike Elliott pozíciót cserélnek a Mercedes technikai részlegén, Steiner több sprintre számít, Fittipaldi pedig Alonso monacói győzelmére fogadna. A nap legfontosabb hírei.

WRC:

Hivatalos közleményt adott ki az előző héten elhunyt Craig Breen csapatvezetője, melyben a versenyző családjáról, halálának körülményeiről és a Horvát Raliról is szót ejtett. Minden további itt olvasható.

F1:

A mai nap legfontosabb híre, hogy változások álltak be a Mercedes istállójánál. A technikai részleg vezetőségében James Allison és Mike Elliott ugyanis helyet cserélnek. Elliott maga ajánlotta fel a csere lehetőségét, miután belátta, képességei nem megfelelőek a pozíció betöltéséhez. A részletek ide kattintva érhetők el.

Tabu a régi kollégák átcsábítása a Williams csapatfőnöke számára, aki a Mercedestől érkezett a grove-i alakulathoz. Minderről maga James Vowles árult el információkat egy interjú keretein belül. Minden további itt.

Bár eddig megállíthatatlannak tűnt a Red Bull, Christian Horner mindenkit figyelmeztetett arra, hogy a fejlesztések során problémákba ütközhetnek. Az energiaitalosok csapatfőnöke szerint ez főként a csökkentett szélcsatornában tölthető idő miatt lehet így.



Nem hagyná el a Haas csapatát, Lewis Hamiltont pedig csak egy esetben lenne hajlandó szerződtetni Günther Steiner. A szakember mindezeken túl azt is elárulta, véleménye szerint a közeljövőben jóval több sprintfutammal kell számolnia a rajongóknak. A sportág jövőjével kapcsolatos vélekedéséről itt olvashatnak.

Öt éven át voltak csapattársak, a lehetséges tíz világbajnoki címből kilencet meg is szereztek – de nem ezért tartja ennyire nagyra Bottast Lewis Hamilton. A brit pilóta elárulta, miért tiszteli igazán egykori csapattársát.

Üdvözli a barcelonai pályán tett módosításokat Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok szerint az új vonalvezetés miatt sokkal élvezetesebb lesz a pálya, így már igazán várja a Spanyol Nagydíj hétvégéjét.

Ha pedig már Alonso, akkor nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ketten is nagyon elismerően beszéltek róla. Yuki Tsunoda szerint a rutinos versenyző a pályán is igazi tanárnak mondható, a brazilok legendája, Emerson Fittipaldi pedig biztos benne, hogy az Aston Martin pilótája hamarosan újra futamot nyerhet, erre pedig Monacóban lehet az egyik legjobb esélye.   

Frank Williams Akadémia néven hozott létre a legendás csapatfőnök lánya, Claire Williams egy jótékonysági alapítványt, melynek célja a gerincsérüléssel élők támogatása. Bár a Williams családnak már nincsen érdekeltsége a Williams istállóban, a csapat így is beállt a kezdeményezés mögé. Részletek itt.

NASCAR:

Újabb elképesztő büntetést osztottak ki a Cup Seriesben. Ezúttal a Richard Childress Racing volt a ludas, azon belül is a 3-as számú autót találták szabálytalannak. Pénzbüntetés, pontlevonás, plusz eltiltás is járt a vétségért. A továbbiakat itt találják meg a kedves olvasók.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: