DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso abszolút nem kedvelte a vonalvezetést Barcelonában

Az F1 mezőnye új vonalvezetéssel találkozik majd a Spanyol Nagydíjon, a módosításoknak pedig Fernando Alonso az egyik legnagyobb támogatója. A kétszeres világbajnok szerint élvezetesebb lesz a pálya.

Tavasszal erősítették meg azt, amit egy ideje már sejteni lehetett, miszerint a 2023-as Spanyol Nagydíjra változtatnak a barcelonai pálya vonalvezetésén azáltal, hogykikerül a 14-15-ös számmal jelölt sikán a nyomvonalból. Ezzel gyakorlatilag visszatérnek a 2006-ig használt változathoz, emellett pedig új TecPro védőkorlát került a bukótérben a pálya ezen szakaszára, továbbá az 1-es kanyar bukótere szélesebb lett, ami szintén fontos módosítás.

Fernando Alonso üdvözölte a változás hírét, a spanyol ugyanis négy alkalommal is mehetett a pálya 2006 előtt használt változatán az F1-ben, amit sokkal jobban élvezett, mint a sikánnal tarkított variánst.

„Szerintem rendben lesz, valószínűleg élvezetesebb lesz vezetni rajta. Ez egy olyan kanyar volt, ami szerintem túl lassúnak mondható a mostani autókhoz és azok méretéhez. Nem igazán élveztük rajta a vezetést, de majd kiderül, hogy az új elrendezés segít-e az előzésben, vagy általában jobb lesz-e tőle a show” – idézte Alonso szavait az F1i.com.



„Már jó néhány éve versenyzem ezen az elrendezésen, többek között a Formula-1-ben is, szóval szerintem sokkal élvezetesebb lesz, azt pedig remélem, hogy mindenkinek nagyszerű szórakozást nyújthatunk majd” – tette hozzá.

Előtérbe kerülnek a fejlesztések

A barcelonai pálya mellett a csapatok is változtatnak majd, hiszen a szezon ezen részében megérkeznek az első komolyabb fejlesztési csomagok is. A 41 éves pilóta szerint könnyen előfordulhat, hogy akár minden egyes versenyhétvégén más képet kapunk majd.

„Úgy tűnik, hogy a kvalifikáció most elég fontos, mert a versenytempó nagyon hasonló. Azt hiszem, belépünk egy olyan szakaszába a szezonnak, amikor az lesz a kérdés, melyik csapat fejleszti gyorsabban az autót? Ez nagyon érdekes lesz. Az első három futamra nehéz volt frissítéseket hoznunk, mivel nagyon távol voltunk Európától, innentől kezdve viszont azt látjuk, hogy a csapatok szintje egy kicsit változik, akár futamonként. Ez attól függ, hogy ki tud olyan fejlesztéseket hozni, amelyek elég jók lesznek” – zárta gondolatait a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: