DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

„Breen családja is azt akarta, hogy versenyezzünk”

Közleményt adott ki a múlt héten elhunyt Craig Breen csapatvezetője, melyben a versenyző családjáról, halálának körülményeiről és a Horvát Raliról is szót ejtett.

A Hyundai Motorsport nevében Cyril Abiteboul csapatvezető adott ki egy közleményt a múlt héten tragikus körülmények között elhunyt Craig Breen temetésének másnapján, melyben a versenyző méltatását követően magára a Breen életét követelő balesetre is kitért: „Craig egy verseny előtti teszten vett részt Horvátországban. Az út nedves volt, az autó pedig viszonylag kis sebességgel lecsúszott róla, és egy fakerítésnek ütközött.”

„Az egyik oszlop behatolt az utastérbe a vezető oldali ablakon keresztül. A szakaszt azonnal lezárták, az orvosi stáb pedig gyorsan a helyszínre ért” – írta Abiteboul, aki megerősítette azt a korábbi szemtanúi információt, miszerint a versenyzőnek nem volt esélye a túlélésre. „Craiget a szakaszról a kórházba szállították, de amennyire meg lehet állapítani, azonnal elhunyt.”

breen-wrc-1



„A Hyundai Motorsport és az FIA együtt dolgozik azon, hogy minden aspektusát megvizsgálják a balesetnek. Jelenlegi tudomásunk szerint az autóval, az abroncsokkal és a biztonsági berendezésekkel sem volt probléma.” Abiteboul kitért a balesetben sértetlenül maradó navigátorra, James Fultonra is, akinek szeretnének minden lehetséges segítséget megadni, s azt is elmondta, miért döntöttek úgy, hogy két autóval, de rajthoz állnak a most zajló Horvát Ralin:

„Nemcsak a részvényesek, de Craig családja és barátai részéről is egyértelmű volt, hogy Craig versenyzői szelleme azt akarná, hogy a hétvégi versenyt megtartsák és csapattársai részt vegyenek rajta. Sokat gondolkodtunk azon, hogy lehetne ezt jól csinálni, hogy a legjobban tisztelegjünk Craig előtt. Ezért az eseményen két autóval részt veszünk, mindkettőn egy különleges, Craig, ír gyökerei és az által olyannyira szeretett ír ralis közösség előtt tisztelgünk” – mondta Abiteboul, aki a család és a ralis társadalom méltatása mellett azt is elmondta, hogy egy részvétnyilvánító könyvet is kitettek a Hyundainál a hétvégén, melybe bárki beleírhat, és később ezt Breen családja kapja majd meg.

hyundai-irish

E sorok írásakor Breen márkatársa, az ír színeket autóján viselő Thierry Neuville vezeti a Horvát Ralit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: