DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Monacóban Alonso lesz az egyik favorit – Fittipaldi

Az F1 jelenlegi erősorrendjéről, valamint Fernando Alonso kiváló formájáról is beszélt a brazilok legendája. Emerson Fittipaldi szerint könnyen lehet, hogy a spanyol a hercegségben térhet vissza a győztesek útjára.

Miután továbbra is szorosan követi az eseményeket, így a spanyol AS egy hosszabb interjú keretein belül faggatta ki Emerson Fittipaldit arról, mit gondol a sportág idei eseményeiről. Szóba került a Red Bull dominanciája, a Ferrari gyengesége, illetőleg az Aston Martin és Fernando Alonso kiváló teljesítménye is.

Utóbbival kapcsolatban a kétszeres világbajnok biztos benne, hogy Alonso hamarosan ismét futamot nyerhet, erre pedig véleménye szerint Monacóban lehet az egyik legjobb esélye.

„Monacóban Fernando lesz az egyik esélyes. Ezen a pályán bármi megtörténhet, könnyű hibát elkövetni. A pole-pozícióért folytatott harc létfontosságú lesz, mint mindig, mert az esetek 70 százalékában az nyer, aki az élről rajtol. A kvalifikáció tehát nagyon fontos lesz, Fernando pedig biztosan jól fog teljesíteni. Az autók közötti különbségek is kisebbek lesznek, de lesz két probléma számára. Az egyik Max Verstappen, míg a másik Sergio Perez. Mindketten nagyon erősek lesznek ott, de Fernandónak így is meglesz az esélye” – fejtette ki Fittipaldi, aki úgy gondolja, Alonso kora sem jelent majd akadályt a közeljövőben.



Az egykori F1-es pilóta maga is sokáig versenyzett, tapasztalata alapján pedig egészen biztos abban, hogy a spanyol versenyző a következő néhány évben is eredményes lehet.

„Az utolsó versenyemet 47 évesen nyertem az Egyesült Államokban. Alonso is elérheti ezt a kort magas szinten, mert fizikailag nagyon jó, ráadásul még mindig éhes a sikerre. Megvan benne a győzni akarás, megvan benne a kellő tökösség, ahogyan mi brazilok mondjuk” – folytatta a 76 esztendős legenda.

Szorosabb futamok jöhetnek

Fittipaldi nem aggódik amiatt, hogy eddig minden futamot a Red Bull nyert meg, mivel véleménye szerint már most vannak arra utaló jelek, hogy közelebb kerülhetnek hozzájuk a riválisok.

„A fölény egyértelműen megvan, de azt szerettem eddig az idei szezonban, hogy a Red Bull nyilvánvaló előnye ellenére egészen egyenlők a dolgok. Az Aston Martin nincs messze mögöttük, a Ferrari sokat fog fejlődni, és szerintem a Mercedes is. Van bennük potenciál, már most látszik a javulásuk. Kiegyensúlyozottabb az egész, bár a Red Bull még mindig előttük jár néhány lépéssel” – említette Fittipaldi, aki kitért a Ferrari jelenlegi helyzetére is.

„Frederic Vasseurrel az élen a fellendülés pillanatában vannak, szóval biztos vagyok benne, hogy előrébb jutnak majd. Carlos Sainz is ragyogó karriert fut be a Ferrarinál, gyors, következetes, folyamatosan az élmezőnyben harcol. Nehéz lesz felzárkózniuk a Red Bull csapatához, de bízom benne, hogy a Ferrari az egész évben tovább fog fejlődni” – jegyezte meg a maranellóiakról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: