DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Steiner csak egy feltétellel szerződtetné Hamiltont

Nem kíván más csapatnál munkát vállalni, mivel lojális marad jelenlegi munkaadójához Günther Steiner, aki azt is elárulta, milyen esetben dolgozna együtt a Mercedes hétszeres világbajnokával.

Mostanában a szokásosnál is nagyobb lett a felhajtás a Haas csapatvezetője körül, mivel ebben a hónapban került a boltok polcaira Surviving to Drive című önéletrajzi könyve. A Günther Steiner által írott mű kapcsán a Metro Sport készített vele exkluzív interjút, amelyben többek között azt is elárulta, hogyan tervezi a jövőjét a Formula-1-ben, de Lewis Hamiltonról is elmondta véleményét.

Bár néhányan ismét azt találgatják, hogy a brit pilóta hamarosan bejelenti visszavonulását és elhagyja a sportágat, Steiner szerint erre nagyon kevés esély van, ahogyan a csapatváltására is.

„Szerintem maradni fog. Tipikusan egy Mercedes ember. Egyébként is milyen más lehetősége lenne még? Az összes többi csapatnak nagyon erős versenyzői vannak. A Red Bull csapatánál ott van Max Verstappen, az Aston Martinnál Fernando Alonso, Charles Leclerc pedig a Ferrariban” – árulta el Steiner, aki viccesen azt is megjegyezte, mikor próbálná meg leszerződtetni Hamiltont.



„Ha Toto kifizeti a bérét, akkor igen, feltétlenül szerződtetném! Ezt most kell megírni! Amikor Toto megkérdezi, hogy miért kellene ezt kifizetnie, azt mondom majd neki, hogy azért mert muszáj” – mondta nevetve a lap újságírójának.

Hűséges marad a Haas istállójához

Az interjú során felmerült, hogy esetleg elmenne-e máshová, ha megfelelő ajánlatott tennének a számára, de Steiner ezt abszolút kizártnak tartja.

„Amikor belevágsz valamibe, mint én a Haas színeiben, akkor csak még jobban kötődsz hozzá, mint amikor egy már létező dolgot kell adminisztrálnod. Én döntöttem úgy, hogy elkezdem, aztán rengeteg energiát fektettem abba, hogy Gene Haas belépjen az F1-be. Elég lojálisnak érzem magam Gene-hez, de lojálisnak érzem magam a Haas munkatársaihoz is, mert még nem ért véget a munkám. Legalább egy-két lépéssel előrébb kell vinnem a csapatot” – fejtette ki a szakember.

„Rengetegen vannak itt az első naptól kezdve, és szerintem azért vannak jelen, mert szeretik ezt a helyet, nekem pedig vezető szerepet kell vállalnom azzal, hogy kitartok mellettük. Nem megyek el, amikor valami nagyobb dolog hív. Nagyon boldog vagyok itt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: