DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Hírösszefoglaló

Sokkolt Schumacher, üzent az F1-vezér – szombati hírek

Red Bullok ütközését váró Alonso, esküvőt lehetővé tevő F1-es pálya, majdnem ferraris Kvjat és fölényes Toyota-pole is szerepel a mai fő hírek között.

Kezdjük egy elemzésünkkel: körbejártuk, hogyan is fest az F1-es erősorrend az első három nagydíj után és Baku előtt.

Stefano Domenicali elégedett az F1 jelenlegi versenynaptárával, ám figyelmeztette a tradicionális helyszíneket: ne gondolják, hogy gazdag történelmük miatt bérelt helyük van a menetrendben – részletek erről itt.

f1-lewis-hamilton-mercedes-spa-2020



Hogy miért jobb szombatonként a Ferrari, mint vasárnap? Az autó tervezéséből fakad a jelenség, amelyről itt írtunk bővebben.

Damon Hill szerint Alonso, Verstappen, Russell, de még talán Sainz is vezeti a maga csapatát, míg Charles Leclerc nem – itt olvasható az 1996-os világbajnok véleménye.

Maradva továbbra is a Ferrarinál: Danyiil Kvjat állítása szerint a Ferrari őt akarta Kimi Raikkönen helyére szerződtetni. A megdöbbentő vallomás részletei ide kattintva.

Fernando Alonso szerint ugyan a Red Bull jócskán az Aston Martin előtt jár, de így is bízik a hőn áhított 33. nagydíjgyőzelem megszerzésében – szerinte például Max Verstappen és Sergio Perez esetleges ütközése teremthet erre lehetőséget.

Részletesen számolt be arról Mick Schumacher, hogy milyen a Mercedes tartalékjának lenni, és hogy hol, hogyan profitál ebből a szerepkörből. Már most sokkal jobb pilótának érzi magát – a német szavai itt olvashatók.

f1-mick-schumacher

Ismét még szorosabbra fűzheti a kapcsolatot az AlphaTauri a Red Bull-lal, mivel a független munka nem igazán jött be.

1988-hoz hasonlóan 2023-ban is kiemelkedik egy konstruktőr az F1-es mezőnyből, Senna és Prost legendás küzdelmének megismétlésében azonban ne reménykedjünk – véli Gerhard Berger.

Günther Steiner állítja: nem a szerencse műve, hogy idén már kétszer bejutottak a Q3-ba – részletek itt.

Esküvő egy F1-es pályán? Már lehetséges: https://formula.hu/parc-ferme/35301

Ami a hétvégén zajló versenyszériákat illeti: a WEC-ben tarolt a Toyota az időmérőn, másfél másodpercet osztottak ki a Ferrarinak. A portimaói hétvégével kapcsolatos hír még, hogy az FIA vizsgálatot indított a pénteken a nézőtéren landoló autó kapcsán.

A MotoGP-ben Francesco Bagnaia a meglepetésember Alex Rins előtt szerezte meg a pole-t Austinban, majd a sprinten is ugyanebben a sorrendben futottak be az első két helyen.

Mécseseket gyújtottak a Craig Breen halálát okozó kerítésnél, itt mutattunk erről fotókat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: