DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

„Sokkolt” – ezt tanulta eddig a Mercedesnél Mick Schumacher

Részletesen számolt be arról Mick Schumacher, hogy milyen a Mercedes tartalékjának lenni, és hogy hol, hogyan profitál ebből a szerepkörből.

Mick Schumacher a Mercedes hivatalos weboldalán írt naplójában mesélt arról, hogy mennyivel lett több azóta, hogy az istálló tartalékjaként figyelheti az eseményeket és dolgozhat a csapatnál azok után, hogy a Haas két év után megköszönte a szolgálatait.

„Sokat tanultam arról, hogy mi fontos a hétvégéhez való hozzáállás terén. Úgy érzem, hogy már most is rengeteg tudást szedtem magamra, nem is gondoltam, hogy ennyit fogok tanulni ilyen rövid idő alatt ebben a szerepkörben” – írta Schumacher.

f1-schumacher-mercedes2



„Pilótaként általában nem halljuk, hogy mi zajlik a mérnökök között, amíg a pályán vagyunk, szóval ezt meghallgatni az éles akciók közben nagyon érdekes volt számomra. A bahreini szezonnyitó valósággal sokkolt, nem gondoltam, hogy ennyi minden történik” – tette hozzá.

 

Jól érzi magát a Mercedesnél

„Amióta csatlakoztam a csapathoz, már jól be tudtam illeszkedni. Mindenki nyitott velem, emiatt érzem magam elfogadottnak már azóta, hogy beléptem a kapun Brackley-ben. Sok időt töltöttem ott az első hónapok során, hiszen elsősorban a szimulátoros munkára koncentrálok. Mivel versenyeztem már az újgenerációs autókkal, így értem, hogy hogyan kell őket vezetni, ami segített ebben a szerepkörben, és a folytatásban extra szempárként segítem az autó fejlesztését” – magyarázta a német.

f1-schumacher-mercedes

Lenyűgözi a Mercedesnél zajló munka

„Még mindig csak szokom, hogy itt milyen szintű felkészülés zajlik, de próbálom a lehető legtöbb információt magamba szívni. Lenyűgöző együtt dolgozni Lewisszal és George-dzsal, két ilyen fantasztikus pilótával. Emellett nagy értékelem azt is, hogy ezek a mérnökök figyelnek rád, és számít a véleményed. Nem tudod, hogy mi hiányzik, amíg ténylegesen nem leszel a része.”

f1-schumacher-mercedes3

Schumacher olyan tapasztalatokat gyűjt, amilyeneket eddig nem
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: