DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

„Leclerc-nek erőteljesebbnek kell lennie” – ez hiányzik belőle?

Damon Hill szerint Alonso, Verstappen, Russell, de még talán Sainz is vezeti a maga csapatát, míg Leclerc nem: ezt kell megtanulnia a monacóinak.

Az elmúlt időszakban több érdekes dolgot is mondott Damon Hill (például azt, hogy Lance Stroll lezárhatná Fernando Alonso pályafutását), 1996 világbajnoka pedig Charles Leclerc-ről is kifejtette a véleményét: szerinte sokkal határozottabbnak kellene lennie, vezérré kellene válnia az előrelépéshez, ahogy több riválisa is megtette már.

„Az mindig frusztráló tud lenni egy pilóta számára, ha a csapat eltérő stratégiákat választ a pilótáinak egy futamon, főleg a bajnokság kései szakaszában. Charles Leclerc nem kapott prioritást, hanem hátrányba hozták a csapattársával szemben” – mondta Hill az F1Nation podcastben.

f1-leclerc-ferrari-melbourne



Szerinte egy toppilótának, egy igazi bajnoknak képesnek kell lennie arra, hogy az autóból irányítsa a csapatát, és a maga számára jól alakítsa a döntéseket akár a futamok közben is. Leclerc viszont ezt eddig nem tudta megtenni. 

„A pilóták kezében nincs igazán ott az irányítás, ezért ilyen erőszakos, erőteljes, heves Max Verstappen, és ugyanezt hallottam George Russellről is. Ő is nagyon erőteljes, és talán még Carlos Sainzról is el lehet ezt mondani. Ők vezetik, irányíták a csapatot. Az olyan versenyzők, mint Fernando Alonso, az autóból irányítanak, és meg tudják fordítani a döntéseket. Ez lehetséges, megkaphatod, amit akarsz, de gyorsan kell gondolkodni” –

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: