DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

Stroll véget vethetne Alonso pályafutásának – Hill

Damon Hill szerint azt a célt kellene kitűznie a kanadainak, hogy legyőzze a kétszeres világbajnokot, majd vezérré váljon az Aston Martin csapatánál. Az 1996-os világbajnok szerint George Russell ugyanezt akarja elérni Lewis Hamilton ellen.

Fernando Alonso révén idén eddig minden futamon dobogót ünnepelhetett az Aston Martin, amely hatalmasat lépett előre a 2022-es szezonhoz képest. Az idei autóban rejlő lehetőségeket vélhetően a tulajdonos fia, Lance Stroll is szeretné kiaknázni, ám a fiatal versenyző számára nem indult túl jól az idény.

Nemsokkal ugyanis a szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt kerékpározás közben szenvedett balesetet, ami eléggé megnehezítette a dolgát. Strollt csuklósérülés hátráltatta, ami miatt még az idény első futamain való indulása is kétségessé vált, ám végül mindenhol ott tudott lenni, jelenleg pedig a világbajnoki pontverseny hatodik helyén áll ugyanúgy 20 ponttal.



A kanadai versenyzővel kapcsolatban a korábbi F1-es pilóta, Damon Hill elárulta, Stroll az eddigi futamokon bebizonyította, mennyire motivált valójában.

„Eddig az volt a kérdés, hogy Lance elkötelezte-e magát a Formula-1 mellett száz százalékig” – mondta el az F1 Nation podcastben. „Úgy éreztem, már nem akarja ezt csinálni, de a csuklótörés utáni visszatéréssel bebizonyította, hogy egy ilyen visszaesés nem tudja elvenni a kedvét a versenyzéstől. Egyértelmű jele ez annak, hogy versenyezni szeretne” – folytatta Hill.

Rövidebbé tehetné Alonso karrierjét

Az 1996-os szezon világbajnoka szerint Strollnak új célokat kell kitűznie maga elé, az egyik legkézenfekvőbb pedig a spanyol legyőzése lehet számára. Fernando Alonso jelenleg régen látott formában van, az Aston Martin által biztosított technikával pedig kiválóan boldogul. Hill szerint Strollban megvan a kellő potenciál, ezt azonban bizonyítania kellene valahogyan.

„A motivációt valahogyan fenn kell tartani, nem szabad hagyni, hogy csak egyszeri dologról legyen szó. Idén céljául kellene kitűznie, hogy véget vethessen Fernando Alonso pályafutásának. Tudom, ez így most brutálisan hangzik, de George Russell is ezt próbálja elérni Lewis Hamilton ellen. Nico Hulkenberg is ezt próbálja elérni Magnussen ellen. Ez az alapja annak, hogy vitathatatlanul első számú legyél a csapatban” – fejtette ki az egykori versenyző.

Hill arra is kitért, hogy Stroll régóta az apja csapatában versenyez, így véleménye szerint a későbbiekben érdemes lenne kipróbálnia magát más istállóknál is.

„Ha ki akarod aknázni magadból a potenciált, akkor ahhoz borzasztóan sok elkötelezettségre és áldozatra van szükség. Ha Lance tényleg tudni akarja, mire képes, akkor el kellene mennie egy másik csapathoz versenyezni. Megmenekülhetne a jelenlegi problémáktól, aztán vagy elsüllyed, vagy tovább úszik” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: