DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

A Red Bullok ütközésére vár Alonso

Messze előttük járnak az energiaitalosok, de az Aston Martin spanyolja így is bízik benne, hogy lesz lehetősége megszerezni a 33. F1-es győzelmét.

Zsinórban három dobogós helyezéssel nyitotta a 2023-as Formula-1-es évadot Fernando Alonso: Bahreinben és Dzsiddában egyértelműen a spanyol és az Aston Martin tűnt a Red Bull fő üldözőjének, bár Melbourne-ben a Mercedes némileg eléjük ugrott.

Mindenesetre amióta nyilvánvalóvá vált, hogy az Aston hatalmasat lépett előre, sokan azt várják, hogy vajon közel tíz év után újra nyerhet-e futamot is az F1-ben a kétszeres világbajnok. A közösségi médiában és a spanyol sportolók között is népszerűvé vált a „33-as küldetés” hashtag, amellyel Alonso hőn áhított 33. győzelmére céloznak.

f1-alonso-redbull-2023



Maga a 41 éves pilóta már utalt rá, hogy aligha lesz minden versenyhétvégén hibátlan a Red Bull gépezete, s akkor lecsaphatnak a kínálkozó lehetőségekre. Azonban Alonso egy másik eshetőséget is említett a műszaki problémákon túl:

„Természetesen remélem, hogy megszerezhettem a 33. nagydíjgyőzelmemet, amelyről oly sokat beszélnek” – nyilatkozta a versenyző a DAZN kamerái előtt. „Ugyanakkor realistának kell lennünk. Tudjuk, hogy a Red Bull Racing túlságosan is előttünk jár jelen pillanatban. De bármi megtörténhet – mint például egy probléma vagy ütközés a két pilóta között. Rengeteget beszéltek róla, hogy a dolgok kissé felforrósodtak közöttük. Várni fogunk erre!”

Kétségtelen, hogy Max Verstappen és Sergio Perez között érezhető volt némi feszültség az első nagydíjakon – minderről a Pitwall című háttérműsorunk előző epizódjain is sokszor beszéltünk, de részletesen írtunk a néhány nap múlva megjelenő magazinunkban is a témáról!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: