DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Hírösszefoglaló

Leclerc-t zaklatják, Bottas aggódik, márciusi Japán Nagydíj – vasárnapi F1-es hírek

Vasseur a sprintfutamok egyöntetű elfogadásáról beszélt, Wolff pedig a Mercedes imolai fejlesztéséről ejtett el egy fontos megjegyzést. Ez történt április 9-én.

Csendes nap volt húsvét vasárnapja a Formula-1-ben, de akadt néhány figyelemreméltó nyilatkozat és hír. A legérdekesebb alighanem Charles Leclerc-hez fűződik, aki arról beszélt, kiszivárgott monacói lakcíme, azóta pedig emberek gyülekeznek a házánál és fel is csengetnek hozzá. A ferraris privát szférája tiszteletben tartását kéri.

Leclerc csapatfőnöke, Frederic Vasseur egy aktuális témáról, a sprintformátum módosításáról beszélt: elmondása szerint az összes csapat egyetértett a második időmérő bevezetésével. Vasseur arról is beszélt, hiába fejlődött az egyenesekben a Scuderia, a Red Bull valami „mást és jobbat” csinál a hátsó szárnnyal. Részletek itt.

A Mercedes már korábban elárulta, az imolai versenyhétvégére ütemezi idei első nagy fejlesztési csomagját. Toto Wolff most egy interjúban arról beszélt, „az autó kialakítása változni fog” – vajon arra célzott a csapatfőnök, hogy már Olaszországban érkezik a várt új koncepció?

A bahreini remeklés után bezuhant az Alfa Romeo versenyzőjének teljesítménye: Valtteri Bottas még örül is annak, hogy hosszabb szünetre ment az F1. A finn elismerte, hogy aggasztja tempója. Bottas eredmények helyett inkább stílusával hívta fel magára a figyelmet mostanában: Lewis Hamilton támogatja egykori csapattársa önkifejezését.

 



Alaposan átrajzolhatja a ramadán a jövő évi Formula-1-es versenynaptárt: a sajtóhír szerint a szezont nyitó Szaúd-Arábiát Ausztrália, Kína és Japán követheti márciusban, mielőtt sor kerül Bahreinre. Részletek itt.

„Egy közös van Michaelben és Maxban.” A Ferrari egykori F1-es főnöke és az FIA volt elnöke, Jean Todt állította párhuzamba a hétszeres világbajnokot és a címvédőt. Todt a Ferrariról is beszélt.

Az Aston Martin F1-es csapatfőnöke szerint tavaly elég sok útmutatást kaptak a négyszeres világbajnoktól, Sebastian Vetteltől, ennek is köszönhető az idei előrelépésük. Ezt mondta Mike Krack.

George Russell a Mercedes videójában négy kategóriában osztályozta a Formula-1-es pályákat, a Hungaroring pedig a „nagyszerű” minősítést kapta – bővebben a Parc Fermében. Érdekességrovatunkban egy majdnem durva balesettel végződő hajmeresztő pillanatot is megmutattunk, a GB3 bajnokság szombati futamáról, ahol egy összetört autó gurult vissza a pályára, a többiek közé. Videó lent, részletek itt olvashatók.

A MotoGP kapcsán elhangzott egy figyelemreméltó kijelentés. Először mondta ki igazán nyíltan Toprak Razgatlioglu, hogy jövőre már a királykategóriában szerepelne – egy lépést jelenthet számára a jerezi teszt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: