DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Bottas elismerte: aggasztja a tempója

A bahreini remeklés után bezuhant az Alfa Romeo versenyzőjének teljesítménye: a finn még örül is annak, hogy hosszabb szünetre ment az F1.

Parádés eredménnyel indította a 2023-as Formula-1-es szezont Valtteri Bottas Bahreinben, hiszen a négy élcsapat pilótái mögött a nyolcadik helyen zárt, azaz ő volt a középmezőny legjobbja. Dzsiddában és Melbourne-ben azonban már nyoma sem volt az ott látott tempónak: nem elég, hogy Guanyu Zhou is meggyőzőbb volt nála, de mindkétszer utolsó lett volna, ha nincs Carlos Sainz ausztráliai büntetése.

f1-bottas-alfa-aus



Az Alfa Romeo pilótája nem is tagadta, hogy kissé aggasztja az utóbbi két fordulón mutatott forma: „Nehéz volt megérteni a teljes képet, hogy merre tartunk. Kicsit jobbnak érződött, de alig oldottunk meg problémákat. Kicsit aggódom. Nem tartunk ott, ahol kellene. Teljesen más a hangulat, mint volt Bahreinben” – idézi Bottast a Crash.net szaklap.

A finn pilóta azt is hozzátette, hogy még örül is annak, hogy most többhetes szünet következik az Azerbajdzsáni Nagydíj előtt: „Nehéz hétvége volt, egyértelműen elmaradtunk attól a tempótól, amire számítottunk. Úgyhogy ezt meg fogjuk vizsgálni. Igazából még örülök is annak, hogy van most egy kis idő a következő versenyig, hogy kitaláljunk valamit. Van néhány ötletünk, hogyan javulhatnánk, biztosra kell mennünk, hogy mindent megértettünk.”

Egyébként Bottasért már a hazájában is aggódnak a szaúdi és ausztráliai teljesítménye miatt: Toni Vilander és egy korábbi Ferrari-mérnök is nyilatkozott az Alfa-versenyzővel kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: