DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Vettelnek is vannak érdemei a sikerekben”

Az Aston Martin F1-es csapatfőnöke szerint tavaly elég sok útmutatást kaptak a négyszeres világbajnoktól, ennek is köszönhető az idei előrelépésük.

Eddig az Aston Martin a 2023-as szezon meglepetése a Formula-1-ben: az első három futamon egyaránt dobogós helyezést szereztek Fernando Alonsóval, ezzel pedig végérvényesen megmutatták, hogy betörtek a Red Bull üldözői közé a Ferrari és a Mercedes mellé.

Tavaly még a sereghajtók között kezdte az idényt az istálló, amely az esztendő végére a középmezőny elejébe küzdötte fel magát. Az azóta visszavonult Sebastian Vettelnek azonban az idei teljesítményükben is van szerepe Mike Krack csapatvezető szerint:

f1-vettel-aston-2022_1



„Szerintem neki is megvannak az érdemei abban, ahol ma tartunk az AMR23-assal. Nagyon-nagyon sok találkozónk volt tavaly, ahol tippeket adott, hogy ezt vagy azt csináljuk vagy épp ne csináljuk az új autóval. Szóval úgy gondolom, neki is vannak érdemei ebben” – idézi szavait a Crash.net szaklap.

 

Megbánta-e az F1-es visszavonulást Vettel?

Krackot arról is megkérdezték, hogy szerinte vajon megbánta-e Vettel az idei Aston-sikereket látva, hogy tavaly búcsút intett a sportnak: „Tiszteletben kell tartanunk a döntését. Hosszasan töprengett, mielőtt meghozta ezt a döntést, és tovább kell lépni. Hogy sajnálja-e, azt tőle kellene megkérdezni.”

Természetesen nemrég meg is kérdezték a négyszeres világbajnokot minderről, aki állította: jól érzi magát jelenleg a bőrében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: