DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Egy közös van Michaelben és Maxban”

A Ferrari egykori F1-es főnöke és az FIA volt elnöke állította párhuzamba a hétszeres világbajnokot és a címvédőt. Jean Todt a Ferrariról is beszélt.

Max Verstappen jó úton jár a harmadik Formula-1-es világbajnoki címe felé, a sikerei és az agresszív vezetési stílusa révén pedig többször összevetették már a száguldó cirkusz korábbi legendáival, beleértve Ayrton Sennát vagy Michael Schumachert. Utóbbival kapcsolatban ugyanakkor csak egyetlen párhuzamot lát Schumacher egykori ferraris főnöke, Jean Todt:

„Gyors, kevés hibát követ el. Egy harcos, akárcsak Michael, az emberi oldalát illetően viszont nem ismerem eléggé Maxot ahhoz, hogy megítéljem” – nyilatkozta az FIA elnökeként is több ciklust tevékenykedő Todt a Corriere della Serának Verstappenről.

f1-verstappen-redbull-aus



„Michael talán pökhendinek és ellenszenvesnek tűnhetett, de ezzel az attitűddel igyekezett eltakarni a félénkségét. Alázatos volt, mindig megkérdőjelezte saját magát. Sosem hibáztatta a csapatot, még akkor sem, amikor a mi hibánkból ment tönkre a fék Silverstone-ban. Nem szeretek hasonlítgatni, de egy közös van benne és Maxban: mindketten a legjobb csapatnál versenyeztek, és ez segít.”

 

Mi a gond a Ferrarinál?

Todt természetesen nem kerülhette ki volt csapatával, a Ferrarival kapcsolatos kérdéseket sem, hiszen a távozása óta nem nyert világbajnoki címet a Scuderia. A francia ennek ellenére az F1 legjobbjai közé sorolja most is a maranellói istállót:

„Nem nyertek bajnokságot, de nyertek versenyeket. A távozásom óta is az F1 legjobb csapata maradt a Ferrari. Valami még hiányzik: esélyesek, de egyelőre nem a bajnokságra. Adjunk nekik időt, hogy megmutathassák, képesek-e megtenni az utolsó lépést” – fogalmazott Todt, hozzátéve, hogy minden téren a legjobb embereket kell szerződtetnie a Ferrarinak, ha újra fel akar jutni az F1 csúcsára.

A vörösök versenyzőjéről, Charles Leclerc-ről egyébként úgy nyilatkozott Todt, hogy „az F1-ben jó pilóták vannak, és van egy szűk csoport a nagyon jó versenyzőkkel, közéjük tartozik ő is”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: