DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Hírösszefoglaló

Küzd a Ferrari, Spa megmenekülhet – pénteki hírek

Megpróbálják visszaszerezni Sainz 4. helyét, nincs B-terv Hamilton helyett, Norris és Tsunoda morgolódik, Spa megmenekülhet – a nagypéntek sztorijai.

Megkezdődött a négynapos húsvéti ünnep, ennek megfelelően az F1 világa is lelassított, de néhány érdekes hírről azért így is beszámolhattunk. Mindenekelőtt arról, hogy a Ferrari benyújtotta felülvizsgálati kérelmét Carlos Sainz büntetésével kapcsolatban, azaz még mindig kérdéses az Ausztrál Nagydíj végeredménye. Ezen veszíthet rajta a csapatfőnöke által már a Red Bull ülésébe vizionált Yuki Tsunoda, aki első pontja megszerzése ellenére roppant elégedetlen az AlphaTauri egyenesben mutatott tempójával.

tsunoda-AT-melbourne



A Ferrari csapatfőnökéről is írhattunk ma, aki úgy érzi, hogy a Red Bull formája arról tanúskodik, mennyire enyhe volt az energiaitalosok költségsapka-büntetése, a McLaren autójával kapcsolatban a csapat ásza, Lando Norris fogalmazott meg dörgedelmes kritikát, míg a Mercedes részéről az fogalmazódott meg, hogy nem biztosak abban, hogy tényleges előrelépés eredménye Lewis Hamilton második helye.

Azé a Hamiltoné, aki elmondása szerint nem különösebben szereti az idei autóját, és akinek utódlására egyelőre gondolni sem akarnak a Mercedesnél, míg az általa Melbourne-ben legyőzött Fernando Alonsót remek helyzetfelismeréséért méltatta csapatfőnöke, ami az Ausztrál Nagydíj kaotikus hajrájában nyilvánult meg. Apropó, ezt a bizonyos hajrát immár Lego-kockákból kirakva is megtekinthetjük.

alonso-helmet

Mindemellett Günther Steinert köszönthettük születésnapján, beszámolhattunk a Williams különleges igazolásáról, felidéztük az idén is elmaradó Kínai Nagydíj legutóbbi kiadását, valamint egy elfeledett történetet bő húsz évvel ezelőttről, Jean Todt egykori FIA-elnök a 2021-es szezonzáróról szólt pár szót, és egy örömteli hír is jutott mára: úgy tűnik, jövőre is megrendezhetik a Belga Nagydíjat.

spa

FormulaPlusz rovatunkban a brit autósport elveszett generációjáról szóló cikksorozat záró részét közöltük, s egy szomorú évforduló is jutott mára: az 55 éve elhunyt Jim Clarkról egy megható történetet idézett fel az F1 hivatalos honlapja.

clark-gurney

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: