DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Megdöbbentő, milyen rosszak vagyunk” – Norris

A melbourne-i pontszerzés ellenére továbbra sem elégedett Lando Norris a McLaren autójával, a brit pilóta a legnagyobb gyengeségükről beszélt.

Az idei szezon legjobb versenyét teljesítette a McLaren Ausztráliában, Lando Norris a hatodik, míg Oscar Piastri a nyolcadik helyen futott be az utolsó körök káoszos történései után. Ezzel a brit istálló értékes pontokat szerzett, az eddigi pontnélküli utolsó pozíciójukból rögtön a konstruktőri bajnokság ötödik helyére ugrottak fel. A wokingiak brit versenyzője azonban ezek után is keményen kritizálta az MCL60-at.

„Az egyenesekben mutatott tempónk annyira rossz, hogy szerintem a DRS hiánya segít nekünk. Még mindig megdöbbentő, milyen rosszak vagyunk DRS-sel, nagyon nagy az autó légellenállása. Némelyik autó 10-15 kilométer per órát is nyer vele, ez a mi esetünkben teljesen más tészta. Szóval a szombatok jelenleg hatalmas gyengeségeink, a négy DRS zóna (Melbourne-ben) sem segített nekünk” – idézi a 23 éves versenyzőt a RacingNews365.com.



Valóban gyengén teljesítettek eddig az idei év időmérőin a McLaren pilótái. Norris, aki rendszeres résztvevője volt tavaly a Q3-aknak, 2023-ban még egyszer sem jutott be az időmérő harmadik szakaszába, míg csapattársa a Dzsiddában elért top tízes eredménye mellett két Q1-es kiesést könyvelhet el magának. A papaja istálló a tavaszi szünet utánra, Bakuba várja az első komoly fejlesztési csomagot, ám Norris ennek ellenére sem vár hirtelen feltámadást.

„Még sok idő, mire ezen komolyan javítani tudunk. Próbálkozunk, de ha szombaton ennyire nem megy, az vasárnapra rendkívül megnehezíti a dolgunkat. Ha viszont van egy ilyen jó napod, mint nekünk Ausztráliában, az megmutatja, hogy a kemény munka kifizetődik” – nyilatkozta a brit.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: