DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Mercedes: Csak Hamilton, nincs B-terv

A szezon végén lejár a hétszeres világbajnok szerződése, de a Mercedest semmilyen más nem lehetőség érdekli, csak a hosszabbítás.

Bár Lewis Hamilton szerződése a szezon végén lejár, és egyelőre nem tudni, milyen tervei vannak a folytatást illetően a brit klasszisnak, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff egyelőre nem gondolkodik B-terven – erről beszélt a nemrég egészen más okból a hírekbe kerülő osztrák sportvezető a Motorsport.com-nak:

„Talán kissé naivnak hangzik, de nagyon nehezen tudok B-terven gondolkodni, ha az A-terv az, amit előnyben részesítenék. Nem akarok más versenyzőkkel egyeztetésekbe bonyolódni, mivel határozottan elégedett vagyok azokkal, akik jelenleg a csapatban vannak. Jelenleg nincs B-terv, csak Lewis van” – mondta Wolff, aki azt is leszögezte, hogy nem tart attól, hogy Hamilton esetleg túl későn közölné távozási szándékát, és ezzel nehéz helyzetbe kerülnének.

wolff-hamilton-2022



„Szerintem Lewis kellő időben szólna nekünk, nem hiszem, hogy egyszer csak azt mondaná, hogy ennyi volt, nem tudom tovább csinálni, holnap lelépek! Mindig is felelősséget érzett a csapat iránt, nem hagyna minket cserben” – mondta Wolff azt is hangsúlyozva, hogy bár más versenyzők megtettek hasonló lépéseket a múltban, de Hamiltonról nem tudja ezt elképzelni.

Ha pedig mégis utódlásra kényszerülnének? Wolff emiatt sem aggódik, mivel elmondása szerint a Mercedes van elég vonzó csapat ahhoz, hogy könnyedén találjanak más megoldást, ha Hamilton úgy dönt, hogy nem kívánja folytatni – azt pedig, hogy átigazolna máshova, maga a brit is kizárta a dzsiddai hétvégén adott nyilatkozatában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: