DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff, Stroll, Elkann: az F1 leggazdagabbjai

Már a Forbes is jegyzi a Mercedes csapatvezetője és résztulajdonosa, Toto Wolff vagyonát: de milyen Formula-1-es kötődésű személyek szerepelnek még a leggazdagabbak listáján?

Toto Wolff az egymilliárd dolláros vagyon elérésével érdemelte ki helyét a listán – ezzel a 2540. helyen szerepel a Forbes rangsorában. Pár száz hellyel előzi meg őt John Elkann, a Stellantis és Ferrari elnöke, aki 1725. helyezett 1,7 milliárd dollárral.

Jóval előrébb helyezkedik el Lawrence Stroll, a kanadai 787. helyen áll 3,6 milliárd vagyonnal: bár őt a Forbes továbbra is a divatipar vállalkozójaként listázza, számunkra az Aston Martin márka és a csapat tulajdonosaként ismert. Megelőzi Bernie Ecclestone-t és családját, akik az 1027. helyen tartózkodnak 2,9 milliárdos vagyonnal, amit egyértelműen a Formula-1-ből gyűjtöttek össze.



A 220. helyen áll Finn Rausing, a vagyonát (összesen 8,9 milliárd dollárt) csomagolóiparból szerzett svéd milliárdos, aki egyben a Sauber tulajdonosa. A hasonló pozícióban levő John Malone a Liberty Media elnöke, ennélfogva mondhatni, a Formula-1 jelenlegi gazdája: az amerikai 9,2 milliárdos vagyonával a 208. helyen áll.

James Ratcliffe 22,9 milliárd dollárjával Nagy-Britannia leggazdagabb embere, egyúttal Wolff tulajdonostársa, az Ineoson keresztül 33,3 %-os részesedéssel rendelkezik a Mercedesből, ugyanannyival, mint az osztrák. A rangsor 67. helyén áll.

De korántsem ő a lista legelőkelőbb F1-es kötődésű szereplője: a 37. helyen található Mark Mateschitz, Dietrich Mateschitz örököse, aki az alapító tavalyi halála óta a Red Bull-birodalom és 34,7 milliárd dollár tulajdonosa. Ráadásul 30 éves korával az első 100 messze legfiatalabb tagja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: