DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Alonso minden egyes versenyére emlékszik

Nem csupán az autó vezetését tekintve, hanem fejben is csúcsformában van Alonso, akinek helyzetfelismerése csapatfőnökét is lenyűgözte.

A hétvégi Ausztrál Nagydíj számos emlékezetes és érdekes mozzanatának egyike Fernando Alonso rádiózása volt a harmadik rajtot követően: a honfitársa, Carlos Sainz által megforgatott spanyol versenyző az újabb, harmadik piros zászló belengetésekor azonnal átlátta a történteket, és a csapatrádióban azonnal a tavalyi silverstone-i versenyt citálta, melyet Zhou hatalmas balesetét követően kellett félbeszakítani.

„Talán visszaállítják a rajtsorrendet, mivel nem tesszük meg a teljes kört. Ahogy Silverstone-ban volt. Ezt kellene csinálniuk. Nézzétek meg” – mondta Alonso rögtön a harmadik megszakítás után, kivívva ezzel a csapat elismerését. A spanyolt Mike Krack csapatfőnök is méltatta: „Ez tipikus a részéről. Minden egyes versenyére emlékszik, tudja, mi történt, és hogy mire kell figyelnünk. Igazán lenyűgöző.”

alonso-helmet



„Ez a silverstone-i eset nem volt annyira régen, szóval mi is emlékeztünk rá, de ha nem így lett volna, akkor gyorsan emlékeztetett volna minket” – folytatta Krack, aki arra is kitért, hogyan kezeli Alonso a csapatrádiót, amikor a versenyirányítás, illetve a stewardok felé akar megfogalmazni valamit: „Igazi profi, rengeteg éve csinálja már ezt, és pontosan tudja, mikor mit kell mondania, éppen ezért nagyon komolyan veszik az üzeneteit. Ha valami közlendője van, akkor rendszerint igaza van.”

Alonsónak ezúttal is igaza volt, hiszen a versenyirányítás valóban visszaállította az utolsó állórajt sorrendjét – leszámítva a kieső versenyzőket –, s ezzel a spanyol is visszakerült a harmadik helyre, így közel tíz év után először ismét sorozatban három dobogót szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: