DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Hírösszefoglaló

Nem jön a Porsche az F1-be, Perez bajnok lenne (vagy mégsem?) – szerdai hírek

A Porsche sajtóértesülések szerint teljes mértékben letett arról, hogy csatlakozzon a Formula-1-hez, míg a Twitteren Sergio Perez bejegyzésmódosítása kavart port.

Tavaly nyáron már csak a hivatalos bejelentés hiányzott, végül azonban semmi sem lesz a német márka F1-es terveiből. A közeli jövőben nem csatlakozik a Porsche az F1-hez.

Az Aston Martin csapatfőnöke a második erősnek bizonyuló F1-es nagydíjhétvége után is óvatosságra int: még mindig csak két pályáról vannak adataik.

Letartóztatta a tokiói rendőrség Jenson Button F1-es világbajnok első feleségét, Jessica Michibatát. A jelek szerint egy kábítószert tartalmazó csomagot próbáltak eljuttatni a hölgyhöz.

A Williams 2016 óta nem kezdte olyan jól a szezont, mint idén. Bár a második versenyen pont nélkül maradtak, Albon úgy érzi, most a legjobb a Williams.



Nico Rosberg szerint az amúgy is lejtmenetben lévő Lewis Hamiltont csak még több kihívás elé állítja majd Angela Cullen hiánya.

Utánajártunk: rövidesen hivatalosan is működésbe áll Magyarország új versenypályája, a Balaton Park Circuit, amely már idén vendégül látja több sorozat versenyeit.

Ne maradj le semmiről: izgalmas lesz március utolsó hétvégéje, hiszen Portimaóban elkezdődik a MotoGP idénye, a NASCAR austini futamán pedig két F1-es világbajnok is indul. Itt a hétvégi program!

Alonso büntetése, Hamilton és Cullen, a leggyorsabb kör, Piastri remeklése, a Ferrari szenvedése – volt miről beszélni a futamértékelő podcastben.

Valamivel több, mint 43 millió dollárért, vagyis napi árfolyamon átszámítva bő 15 milliárd forintért vásárolta meg a Formula-1-es közvetítési jogokat tavaly az MTVA – írta meg a társaság szerződéseire hivatkozva a Magyar Hang.

Elhunyt az Aranytoll életműdíjas fotós, Eszterházy Ervin, aki az 1986-as Magyar Nagydíjról és az ezt követő hazai versenyekről számos különleges képet készített, melyeket a Formula.hu is felhasznált. Az ezekből készült válogatással tisztelgünk emléke előtt.

Hétvégén újra NASCAR-versenyen indul Kimi Raikkönen: a 2007-es világbajnok tavaly Watkins Glenben debütált a Cup Seriesben, ahol nyolcadik helyen is haladt, de a verseny kellemetlen véget ért, egy balesetben megsérült csuklója. Ennek ellenére a finn visszatér a sorozatba, mégpedig egy ismerős helyszínen, Austinban.

Mint arról mi is írtunk, hétfőn az FIA bejelentette, hogy meghirdette a tendert a Formula-1 hivatalos egyedüli gumibeszállítói szerepkörére a 2025-től induló 3+1 éves időszakra. A legnagyobb esély természetesen arra van, hogy marad a Pirelli az F1 (és ezzel együtt a Formula-2 és a Formula-3) partnere is, most pedig az egyedüli gumibeszállítói posztot 2011 óta betöltő olasz gyártó rövid közleményben jelezte is, hogy érdekli a lehetőség.

Egy érdekes posztmódosítást szúrtak ki a szemfülesek. Sergio Perez még a vasárnapi győzelem után posztolta a következőt Twitteren: „Keményebb volt, mint gondoltam, de a végén boldogan szereztem meg ötödik F1-es győzelmem. Nagyon örülök a csapat eredményének. Továbbra is keményen hajtunk, bajnok akarok lenni” – vagy mégsem?

Hamarosan egy aukción hirdetik meg Michael Schumacher egyik ikonikus F1-es Ferrariját: a 2000-ben bajnoki címet szerző F1-2000-est. Ez a konkrét autó tartalékként kezdte a szezont, de később versenyen is használta a német klasszis, aki pole-pozíciót szerzett vele Spanyolországban és Monacóban, illetve futamot nyert vele Brazíliában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: