DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Albon: Amióta itt vagyok, most a legjobb a Williams

A Williams 2016 óta nem kezdte olyan jól a szezont, mint idén. Bár a második versenyen pont nélkül maradtak, Albon úgy érzi, most a legjobb a Williams.

 

Bahreini pontszerzésével 2016 óta nem látott magasságokban nyitotta meg az idei szezont a Williams istállója, ezt követően pedig derűlátóan érkeztek meg Dzsiddába, a Szaúd-arábiai Nagydíj helyszínére.

Ugyan a futam korai véget ért Albon számára egy fékhiba miatt, a brit-thai pilóta azonban egyáltalán nem szomorkodott a kiesése után, csupán csak azt sajnálta, hogy nem sikerült újabb pontokat szerezniük a grove-i csapat számára.



„Nem veszem a szívemre, hogy így alakultak a dolgok, sőt! Rengeteg pozitívumot tapasztaltam a hétvége során. Amióta a Williamsnél versenyzem, most volt a legjobb az autó. Sokkal inkább frusztrál, hogy ettől sokkal nagyobb potenciál rejlett az autóban, és nem tudtuk kihasználni. Az időmérő nem alakult jól számunkra, de a versenyen gyorsak voltunk, és hamar visszakerültünk oda, ahonnan általában indulni szoktunk.”

Albon a verseny 27. körében esett ki fékhiba miatt, s miután az időmérőn csak a 17. helyre kvalifikálta magát, az első kerékcseréje előtt már a kilencedik pozícióban haladt. Két verseny után a konstruktőri tabella nyolcadik helyét foglalja el a Williams, egyetlen szerzett ponttal, az eddig pont nélkül álló AlphaTaurit és McLarent megelőzve.

 

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: