DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Visszatért a győztes mentalitás – Albon

A Mercedestől érkező új csapatfőnök, James Vowles új impulzusokat ad a Williams csapatának. Legalábbis ezt gondolja Alex Albon, aki eléggé fel van dobva a szezonnyitón elért pontszerzésük óta.

Bár a Williams egykoron szép sikereket élt meg, az istálló pedig a sportág egyik legjobbja volt, jelenleg minden egyes apró pontnak örülniük kell. Olyanra például, hogy pontszerzéssel nyissanak egy szezont már 2016 óta nem volt példa, Alex Albonnak viszont legutóbb Bahreinben sikerült megtörnie az átkot.

Érhető módon a csütörtöki sajtótájékoztatón sem volt szomorú a brit-thai versenyző, akit új csapatfőnökük, a Mercedestől érkező James Vowles személyéről kérdeztek.

„James mindenképpen megkapta a kellő tudást Mercedestől. Egyértelműen egy okos fickóról beszélünk. Érti a dolgát és megvan benne a győztes mentalitás. Tudja, hogy mi kell a győzelemhez, nekünk pedig erre van most szükségünk” – árulta el többek között a Formula.hu munkatársának jelenlétében.



„Úgy gondolom, hogy sok mindent jól csinálunk, de nyilvánvalóan vannak még területek, ahol javulnunk kell. Akár közép, akár hosszú vagy rövidebb távon nézzük a dolgokat, meg kell vizsgálnunk minden szempontból a helyzetet. Azt mondanám, hogy még csak rövid ideje van itt, de hallgatva, amit mond, sokat tett le az asztalra és remélhetőleg ez a jövőben is így lesz” – folytatta gondolatmenetét Albon.

Büszkék a pontszerzésre

Bár a tesztek és a szabadedzések alapján az előjelek abszolút nem voltak kedvezők, végül mégis örülhettek a grove-i alakulatnál. Erről természetesen Albont is faggatták a sajtó képviselői.

„Az idei év kezdetén a tesztelésen és a pénteki napon kissé hátulról indultunk, de szombaton és vasárnap megfordítottuk a helyzetet. Azt hiszem, ez az első pontunk a szezonnyitón az elmúlt hat évben, de lehet több. Ez mindenképpen olyasmi, amire nagyon büszkék lehetünk, és ez egy remek módja annak, hogy elindítsuk az évet” – zárta le Albon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: