DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Hírösszefoglaló

Az FIA listája, a Red Bull és a Ford bejelentése – péntek

A bejelentések és az őszinte nyilatkozatok napja volt február harmadik napja. A Ford hivatalosan is bejelentette érkezését a Red Bull oldalán, de Vettel, Russell és Grosjean is elárult pár dolgot. Mutatjuk a legfontosabbakat!

Mi más állhatna az összefoglaló élén, mint a Red Bull és a Ford bejelentése. Az energiaitalosok ugyanis nem véletlenül vitték el New Yorkba a bemutatójukat, ahol az idei autójuk festését tervezték eredetileg leleplezni, ám ahogyan arra már a pletykákból következtetni lehetett másról is szó esett. Az osztrák istálló ugyanis 2026-tól a Ford vállalatával fog együttműködni az erőforrások terén, ezzel egy újabb nagy márka csatlakozott a Formula-1-hez.

Ezzel kapcsolatban szintén fontos, hogy az FIA szinte egyszerre a magyar idő szerint délután megtartott rendezvénnyel, közzétette a 2026-tól szerepet vállaló motorgyártók listáját. Ezen van pár meglepő név, így például a Honda is rajta van, de a Renault helyett például az Alpine tűnik fel, míg a General Motors vagy a Cadillac nem található meg. A részletes lista ide kattintva böngészhető át.

Az eseményekhez kapcsolódik még Christian Horner nyilatkozata is, miután a Red Bull csapatfőnöke előre vetítette, milyen kapcsolat marad fent az istálló és a Honda között a Forddal való megállapodás után. A részletek itt. Érdemes még elolvasni elemzésünket is erről a helyzetről.



Hallatott magáról ma a Ferrari is, miután a maranellóiak beindították idei autójuk erőforrását. Bár erről csak egy sejtelmes videót posztoltak, mindenesetre azért érdemes meghallgatni az olaszok motorját. A lényeget itt találják meg a kedves olvasók.

Nem túl derűlátó a MotoGP nyolcszoros bajnoka, Marc Marquez. A spanyol motoros szerint hosszú évek óta ez az első alkalom, hogy nem favoritként vágnak neki a szezonnak, és véleménye szerint még a legjobb négy között sem lesznek ott.

George Russell bevallotta, hogy pszichológushoz fordult. A dolog nem túl friss, ám a brit pilóta most őszintén beszélt arról, hogy szakember segítségére volt szüksége a 2021-es imolai baleset után, amikor Valtteri Bottasszal ütközött össze.

Romain Grosjean is őszinte volt, a francia ugyanis elárulta, véleménye szerint a legtöbb ember csak a 2020 végén történt óriási balesetéről ismeri fel őt az Egyesült Államokban, noha egy ideje már az IndyCar mezőnyét erősíti. Nyilatkozatáért ide kell kattintani.

Új oldaláról ismerte meg a sportágat Sebastian Vettel a közelmúltban. A négyszeres világbajnok elmondása szerint sok mindent átértékelt utolsó két szezonjában.

Biztossá vált, hogy a korábbi F1-es versenyző Robert Kubica pályafutása továbbra sem ér véget, mivel a lengyel versenyző az eddigiekhez hasonlóan az Endurance-világbajnokság LMP2-es kategóriájában fog versenyezni, de már egy másik csapatban. A rutinos pilóta az idei szezontól kezdve a Prema színeit fogja erősíteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: