DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Megérkezett a Red Bull 2023-as festése

New Yorkban, egy elnyújtott bemutató végén leplezték le a bajnokcsapat 2023-as versenygépét – pontosabban annak festését. Az RB19-cel a cél a két világbajnoki cím megvédése.

A nap első nagy híre, a Ford Formula-1-be való 2026-os visszatérésének bejelentése után sor került a világbajnok istálló, a Red Bull bemutatására. A csapat a korábbi évekkel ellentétben – tavaly Milton Keynesben bemutatóztak, azelőtt előfordult, hogy csak pár fotó formájában mutatták be új autójukat – most nagyszabású rendezvényt kerekített az esemény köré, Max Verstappen, Sergio Perez és Christian Horner egészen New Yorkig utaztak: a főszponzor, az Oracle kedvéért mentek az Egyesült Államokba, a technológiai cég hazájába.

Az eseményt helyszíni közönség előtt tartották, a közvetítést pedig csak a Red Bull Racing YouTube-csatornáján negyedmillió rajongó követte – a Közép-Európában 15 órai kezdés után hosszas felvezetést kellett átvészelni, mielőtt az érdeklődők láthatták, ami miatt bekapcsolódtak: még teljesen más sportot űző Red Bull-támogatású sportolókat is a stúdióba ültettek. A tartalékpilótaként csapathoz visszatérő Daniel Ricciardo is felbukkant – az ausztrálon tűnt fel először az új csapatruha, amelynek dizájnja nem változott alapvetően, viszont új partner, a Puma helyett a Castore biztosítja.



Christian Horner kihirdetett egy versenyt is a bemutató során: az USA-ban tartott három versenyen, Miamiban, Austinban és Las Vegasban rajongók tervezhetik meg az RB19 festését.

Ezt követően történt meg a leleplezés, amely szintén tartogatott egy kisebb adag csalódást: a tényleges RB19 helyett a tavalyi autót mutatták meg a szokásos színekben.

Végül a bejelentés során megerősítették a hírt: a Red Bull lesz a Formula-1-be 2026-tól csatlakozó Ford partnere, a Red Bull Powertrains az amerikai vállalattal együttműködésben fejleszti motorját. Jelenleg azonban maradnak a Honda logói a karosszérián.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: