DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean szerint sokan csak a balesete miatt ismerik

A korábbi F1-es pilóta szerint az amerikai szurkolók főként a Bahreinben történt balesete miatt ismerik fel. Romain Grosjean azonban úgy érzi, ez nem feltétlenül rossz dolog.

2020 végén Romain Grosjean egy hatalmas balesetet élt túl, amikor Bahreinben az égő autóból kellett kiszabadulnia, végül néhány égési sérüléssel megúszta azt az incidenst. A francia versenyző azóta már az IndyCar mezőnyében taposhatja a gázt, ám hiába került az amerikai szériába, érzése szerint a helyi rajongók többsége még mindig a lángok közüli meneküléséről ismeri fel őt.

Grosjean azonban ebben is igyekezett meglátni a pozitívumokat, mivel véleménye szerint a történtek az élete részévé váltak, amivel ő már régen megbékélt.

„Nem zavar, mert a karrierem része. Különösen az Egyesült Államokban van ez így, mivel a közönségnek nagyon új még az F1, sokan emlékeznek arra a balesetre, és soha nem is látták, a 2012-ben vagy 2013-ban elért dobogóimat. Háromszor is közel voltam pedig a futamgyőzelemhez, de valahogyan sosem jött össze, szóval ez így elég vicces” – mesélte a GQ magazinnak.

 



„Találkoztam néhány emberrel, akik a Lotusos idők óta ismernek és azt mondják tudnak mindenről, de sokan vannak a fiatalok közül, akik a Netflixen látták a Drive to Survive sorozatot és Günther Steinerről kérdeznek. Érdekli őket, milyen valójában és hogy van mostanában” – folytatta Grosjean.

Egy főnixhez hasonlította magát

Grosjean úgy véli a balesetéről, hogy az utána történt dolgok inkább a felemelkedésről szólnak, elvégre később visszatért a versenypályára és folytatta a pályafutását.

„A baleset képei bejárták a világot és lenyűgözők voltak. Én is így látom. Főnixként emelkedsz fel a rosszból, de ez nem feltétlenül a tűzről szól, hanem arról, hogyan tudsz felemelkedni valamiből, ami kikészíthetne, de pozitív módon használod fel. A bukás mindenképpen része a karrieremnek, az életemnek, a bal kezemen lévő sebhely is örökre itt marad, ez viszont egy emlékeztető. Az utam részének tekintem, mint bármelyik dobogót” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: