DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F2/F3

Jól sikerült Mick Schumachernek az F2-es tesztelés

Múlt pénteken elcsendesedtek a Formula-1-es motorok Barcelonában, a héten azonban az F2-esek teszteltek Bahreinben. Mick Schumacher egészen jól ment, de az igazi meglepetés egy újonc.

A Formula-2-eseknél nem feltétlenül rukkolnak elő a csapatok évről évre teljesen új versenyautóval, mégis hasonlóan fontos a felkészülés szempontjából a tesztelés, mint a száguldó cirkuszban. Szahírban három napon át gyakorolhattak a versenyzők, leginkább az új Pirelli gumikat kellett megszokniuk.

Ahogy a Formula-1-ben, a száguldó cirkusz előszobájában sem szabad messzemenő következtetéseket levonni az eredményekből, de némi képet azért kaphatunk arról, kikkel számolhatunk igazán a 2020-as esztendőben. A Prema istálló például biztosan ott lehet a legjobbak között, a két pilóta összességében négyszáz körnél is többet tett meg három nap alatt, a mezőnyből egyetlen csapatként.

Ha Schumacher idén sem domborít nagyot, eltűnhet az F1-es csapatok látóköréből


Mind Mick Schumacher, mind Robert Shwartzman számára teljesen simán zajlottak a tesztek és az időeredményre sem lehet panasz, Schumacher például negyedikként végzett. Kiválóan teljesített az alsóbb osztályból fellépő, újonc brazil Felipe Drugovich, aki bár teljesen új környezetbe került, azonnal a második legjobb időt futotta meg, alig hét századmásodperccel lemaradva a harmadik napon leggyorsabb, rutinos Luca Ghiottótól.

Shwartzman is figyelemre méltó produkciót nyújtott, hetedik leggyorsabb idő újoncként, alig öt századdal tapasztaltabb német csapattársa mögött végezve. A magyar kötődésű izraeli Roy Nissany a tabella tizenötödik helyén zárt, 1,6 másodperces lemaradással Ghiotto mögött (csapattársát, Marino Satót egy másodperccel megelőzve).

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: