DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Lábtörés és gerincsérülés Correánál

Tegnap délután megdöbbentő baleset történt Belgiumban, a Formula-2-es versenyen, amely Anthoine Hubert életét követelte. Súlyosan megsérült a csattanás másik résztvevője is.

Sajnos már első látásra sejthettük, hogy a spái F2-es verseny elején történt tömegkarambol akár végzetes következménnyel is járhat és ez így is történt. Nem sokkal később közleményben tudatták, hogy a fiatal és nagyon tehetséges francia Anthoine Hubert nem élte túl a balesetet és 18:35-kor elhunyt.

A láncreakció kiváltó oka Giuliano Alesi hibája volt, az Eau Rouge-ban elvesztette uralmát versenyautója felett és Hubert egy hirtelen kormánymozdulattal megpróbálta őt elkerülni. A Raidillionnál azonban emiatt a falnak csapódott és a gumikordonról visszapattanó autóroncsba teljes sebességgel beleszállt az ebből semmit sem látó Juan Manuel Correa, atomjaira törve ezzel Hubert autóját.

Correa gyakorlatilag kettészakította Hubert versenyautóját


Correa túlélte az óriási csattanást, gyorsan a Liege-i kórházba szállították és megműtötték, azóta az intenzív osztályon lábadozik. Hivatalos közleményben tudatta az amerikai pilóta csapata, mi történt Correával.

„A mai napon az amerikai Juan Manuel Correa részesévé vált egy ijesztő incidensnek Spa-Francorchamps-ban. A baleset éppen előtte történt, Correának esélye sem volt kikerülni az áldozat előtte megálló, összetört autóját és belerohant. Mindkét lába eltört és kisebb gerincsérülést is szenvedett az ütközés miatt, már meg is műtötték és az intenzív osztályon lábadozik.”

„E pillanatban Juan Manuel Correa állapota stabil. Helikopterrel szállították a kórházba, az operáció kezdetéig pedig végig tudatánál volt. Miközben imádkozunk Juan Manuel felépüléséért, imádkozzunk Anthoine Hubert barátaiért és családjáért. A motorsportban mi mindannyian egy családot alkotunk és szombaton elvesztettük az egyik családtagunkat. Amint új információink lesznek Juan Manuel állapotáról, azonnal nyilvánosságra hozzuk” – így a csapat közleménye.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: