Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 26. szerda

Hubert

Correa: Majdnem meghaltam, mert az FIA nem is foglalkozott velem

Anthoine Hubert halála nagyon megrázta az autósport világát tavaly Belgiumban. A baleset másik résztvevője azonban kis híján követte őt, mivel életéért küzdve magára hagyták az illetékesek.

részletek

Sophia Flörsch Hubert emlékére futotta le a maratont

Egy évvel ezelőtt még az életéért aggódhattunk, ám Sophia Flörsch felépült a makaói balesetéből, így ősszel Anthoine Hubert emlékére teljesítette a negyvenkét kilométeres távot.

részletek

Először beszélt a halálos baleset részleteiről Correa

Végig eszméleténél maradt az Anthoine Hubert életét követelő ütközés során Juan Manuel Correa. Valószínűleg lába sosem fog teljesen rendbe jönni, de motiválja álma, hogy egyszer visszatér az F2-be.

részletek

Hamilton a halálról és a félelemről beszélt

A világbajnok érdekes dolgokat osztott meg a gondolatvilágából - szóba került Anthoine Hubert tragédiája és egy gyerekkori trauma is, illetve hogy szerinte mi számít igazán az életben.

részletek

Alesi: Büntessék, aki a bukótérben száguldozik

Az aszfaltozott bukótér az utóbbi hetekben két súlyos F2-es balesetnél is döntő szerepet játszott. Anthoine Hubert az életével fizetett érte, de Szocsiban is hatalmas csattanás lett a végeredmény.

részletek

Apránként javul a súlyosan sérült F2-es versenyző állapota

Abban a balesetben, amelyben nemrég Anthoine Hubert életét vesztette, riválisa, Juan Manuel Correa is súlyosan megsérült. Az amerikai kórházba is került, ahol valószínűleg hosszadalmas rehabilitáció vár rá. Családja folyamatosan beszámol az állapotáról.

részletek

Végső nyugalomra helyezték Anthoine Hubert-t

Kedden délután 14 órai kezdettel megtartották a Spa-Francorchamps-ban versenybalesetben elhunyt Formula-2-es versenyző, Anthoine Hubert temetését. A ceremónián az autósport számos jeles képviselője is részt vett.

részletek

F2 főfutam: Matsushitának és Hubert-nek szólt a himnusz a dobogón

A spái tragédiát követő első Formula-2-es futamon, Monzában Nobuharu Matsushita szerezte meg a győzelmet Luca Ghiotto és az utolsó helyről a dobogóig felkapaszkodó Nyck de Vries előtt.

részletek

Todt Hubert-ről: Folytatjuk a biztonság javítását

Súlyos figyelmeztetés - így értékelte Jean Todt, az FIA elnöke Anthoine Hubert tragikus halálát szombaton, Monzában, ahol a világszervezet első embere kijelentette: nem lehet eleget tenni a biztonság javítása érdekében, legyen szó akár a versenyzésről, akár a közúti közlekedésről.

részletek

Vettel: Inkább unalmas F1 örökké, mint egy halál

Az utóbbi évek – Bianchi, majd most Hubert tragédiájával – felébresztették a versenyzőket: a veszély ott lappang a versenyeken. Sebastian Vettel felemlegette: nem olyan rég még unalmasnak és túl biztonságosnak nevezték a sportot.

részletek

Egyetlen autóval indulnak Monzában a tragédiában érintett csapatok

Giuliano Alesi autóját – amely a végzetes kimenetelű láncreakciót indította el Spában – lefoglalta a belga rendőrség, ezért F2-es csapata, a Trident csak egy versenygépet indít hétvégén, hasonlóan az Ardenhez.

részletek

Stewart: Nem kizárt, hogy újabb katasztrófa történik

Olyan sok balesetet láttunk az elmúlt években, hogy a tragédia csak idő kérdése volt, vélekedik Jackie Stewart. Hubert halálesete ébresztő a versenyzőknek: nem szabad ennyi kockázatot vállalniuk. A háromszoros világbajnok szerint ennek ellenére is lehetséges, hogy hamarosan újabb borzalmas eset történik.

részletek
Olvastad már?