DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F2/F3

Correa továbbra is elégedetlen az FIA-val

A sérülései miatt lábadozó pilóta szeretné, ha a tavalyi halálos F2-es baleset valahogy jobbá tenné a sportot, de úgy érzi, a Nemzetközi Automobil Szövetség nem végez ehhez megfelelő munkát.

Juan Manuel Correa 2019 nyarának utolsó napján tragikus szerepet játszott a Formula-2 belgiumi versenyhétvégéjén. Ő volt az, aki elé a szombati futamon Anthoine Hubert autója visszapattant a gumifalról. Az elkerülhetetlen ütközés következtében Hubert életét vesztette, Correa pedig súlyos lábsérüléseket szenvedett. 

 correa-porter-20191



Az FIA a napokban hozta nyilvánosságra a baleset jegyzőkönyvét, amelyben számos részletet közöltek, és kihangsúlyozták, hogy a tragédiához szerencsétlen véletlenek sorozata vezetett, így senki nem vonható felelősségre Hubert halála miatt. Correa azonban elégedetlen a szövetség munkájával.

„Az FIA Biztonsági Osztálya több mint öt hónapot töltött a nyomozással, de a jegyzőkönyv számomra több kérdést vet fel, mint ahányat megválaszol. Ráadásul meglepőnek találom, hogy nem tették elérhetővé számomra a baleset teljes jelentését, így nincs tudomásom arról, pontosan milyen következtetésekre jutottak. 2019. augusztus 31-én egy barátom és versenyzőtársam életét veszítette, egy család elveszítette egy szerettét, én pedig súlyos sérüléseket szenvedtem. A múltat nem tudjuk megváltoztatni, de ez a sok fájdalom talán értelmet nyer, ha biztonságosabbá teszi a sportunkat. A jogi képviselőimmel azon fogunk dolgozni, hogy megkapjam a teljes jelentés egy példányát” – írta a közösségi médián a gyászoló pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: